14 Септември, 2018 11:33 10 016 2

Ново жилище плюс подарък автомобил

  • китай-
  • жилища-
  • коли-
  • bmw
Ново жилище плюс подарък автомобил - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските предприемачи се принудиха да подаряват автомобили на клиентите, решили да купят от тях ново жилище. Причината е, че ограниченията в кредитирането на компаниите и инвестицията в строителството вкарват фирмите в дългове. Така например, China Merchants Shekou Industrial Zone Holdings Co раздава BMW Series 3 или X1 на тези, които купят от нея тристаен апартамент или мезонет в своя проект в Шанхай. Автомобилът или неговата стойност дефакто е отстъпка от имота в рамките на 10%, ако става дума за жилище от 89 кв.м, чиято цена е 621 000 USD.

В 646 национални проекта на China Evergrande Group базовата отстъпка от 11% достига до 26% за определена група купувачи. При това строителят е доволен от първоначалната вноска от 5%, в сравнение с обичайния депозит от 30%, който се изисква от местните институции.

Бонусите и отстъпките показват, че предприемачите затънали в дългове, пускат в действие всички механизми за повишаване на приходите. През първото полугодие секторът се сблъска с рекордна задлъжнялост в размер на 23 млрд. USD.

В същото време решимостта на Китай да държи под контрол цените на жилищата направи по-трудна за предприемачите възможността бързо да получават пари в брой от продажбите на имоти. Според анализатори, финансирането се превръща в голям проблем дори за големите играчи в строителния сегмент.

Предприемачите в съседен Хонг Конг също предлагат редица бонуси при покупка на жилище, като например безплатна почивка, туристически пакети, улеснена процедура по вземане на ипотечен заем. Това е доказателство, че един от най-горещите имотни пазари на планетата, може в крайна сметка да се охлади. В същото време страната продължава за обмисля въвеждането на още ограничения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 1 Отговор
    Е те си ги включват в цената, а пък и това е голяма реклама.
    В Германия има и фирми за бързи кредити които предлагат -0.4% лихва: взимаш 1000евро и след година връщаш 996евро, но условията са такива, че малцина отговарят, след това е реклама и след това е събиране на информация за потребителите, което реално струва много повече от тези 4евро.
  • 2 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Пусти те му китайци, видяха кво правят нашите управляващи , и хоп и те, ама