Last news in Fakti

29 Септември, 2018 10:03 12 291 23

Нов играч на верига супермаркети при съседите

  • spar-
  • магазини-
  • верига-
  • сърбия-
  • инвестиция-
  • холандия
Нов играч на верига супермаркети при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Холандската SPAR е една от най-големите търговски вериги в Европа. Фокусът й днес е насочен към Сърбия. В западната ни съседка тя планира да разкрие множество магазини. За момента успешно развива бизнес в Хърватия, където придоби десетки търговски обекти на австрийската Billa и само за две години увеличи магазините си до 100.

Все още не е ясно дали при съседите планира да купи и ребрандира вече готови магазини или ще изгради собствени такива. Решението й зависи от ситуацията на пазара.

SPAR има 16 000 магазина в 48 държави по цял свят. Разполага с филиали в Австралия, Китай, Русия, Индия, Южна Африка, Нигерия и Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Академик Неделчев

    8 18 Отговор
    Е точно Билла няма как да купи,освен,ако те не решат да продадат нещо.
  • 2 Ел Чоки

    30 6 Отговор
    Направо да сложат едно "B" отпреде - BSPAR и могат да я купят БСП, то е ясно че с политика не могат да се занимават ами виж фотоволтаиците им колко успешно продават - цял народ им изкупува и при това в пъти от по-скъпо родният Козлодуй - а от там купува евтинко съпругата на Жоро Кадиев и после препродава на Плевен

    Коментиран от #12

  • 3 кйко

    27 37 Отговор
    Браво, нека се развиват, дано и в Бг да отворят магазини! Аз от квартално магазинче не купувам нищо - цените им са все едно си в курортен комплекс, защото тарикатите искат да са забогатели от вчера, обслужването под всякаква критика, ограничен избор на продукти и място! Не предлагат услуга да плащаш с карта, а само в брой, което силно ме товари да бягам първо до банка или банкомат, а джиповете на собствениците висят на единственото място за паркиране пред магазина - никога вече в квартална бакалия!

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КРИБ

    23 9 Отговор
    Защо в Сърбия а не в България,нали Бойко привличал чуждите инвестиции или голям рушвет им искал или сме на дъното и нямаме условия за бизнес.Истината е ,че чуждите фирми бягат от България

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Митко

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "КРИБ":

    Защото виж къде им са филиалите!Защо не са в Германия,Франция,Испания,САЩ?За нас е все едно на магазина каква марка пише,като дойдат кое ще е по различното?

    Коментиран от #7, #8

  • 7 КРИБ

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Митко":

    Повече работни места по малко безработни българи
  • 8 комбайнер

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Митко":

    в Германия ги има - повечето са огромни магазини - има и в по-малки размери, като Лидл например. Имат и много скъпи продукти с високо качество, както и с по-народни цени.
  • 9 Vess1234

    4 2 Отговор
    Единственият SPAR в Сидни Австралия които съм видял е на Bondiroad в Bondi junction.Виена има SPAR в всеки един квартал по 2-3 супермаркета.

    Коментиран от #14

  • 10 aham

    15 15 Отговор

    До коментар #3 от "кйко":

    Точно и аз така от малка бакалия с алчен сърдит българин който мисли, че е най умния на света и как с глупави номера гледа да те прекара не стъпвам

    Коментиран от #11

  • 11 ТОА БАКАЛИН КЪТ ИЗКАРА

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "aham":

    ПАРИ ША ДОЙДЕ В ТВОЙТА ФИРМА ДА СИ РЕМОНТИРА КОЛАТА ДА СИ ПОРЪЧА ВРАТА ИЛИ ДОГРАМА И Т.Н. А ОТ БИЛЛА КЪВ ОБОРОТ ША НАПРАЯТ В ТВОЙТА ФИРМА - НИКЪВ. ПЕЧАЛБАТА СИ Я ИЗНАСЯТ НАВЪНКА И ФИРМАТА ТИ БУКСУВА ЛИ БУКСУВА И СТААШ СЕ ПОЗЛОБЕН И ПРОСТ....
  • 12 Много повече

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ел Чоки":

    фотоволтаици са присъединени от ГЕРБ - факт!
  • 13 Бай Ой

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "КРИБ":

    БоеКо може да купи СПАР после и готово! Всичко отива в БаЕнкя
  • 14 Бай Ой

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Vess1234":

    Въй убиима! От хвалебствията ти разбрахме, че си богат и обикаляш света! И за икономия издирваш супермаркети да сгънеш 2-3 евтини сандвича и една марула, за да ти останат пари и за Париж
  • 15 гост

    17 2 Отговор
    Заради тия магазини унищожиха средния и дребния бизнес в България. Парите си ги изнасят в чужбина а българите са им евтина работна ръка.

    Коментиран от #22

  • 16 Koko

    1 3 Отговор
    Тези съм ги виждал в Австрия мисля до едни ски курорти, преди 3 години
  • 17 Българин

    20 2 Отговор
    Нещо не схванах радостта ви. Малоумщината владее българина, който обаче се чуди защо е на това дередже. Новите играчи като дойдат, точно по същия начин ще изнасят парите в собствените си държави. Някои ще богатеят с по-скъпите у нас храни, отколкото в собствените им държави. Вие нещо не разбирате ли, или наистина не ви стига. И ще продават същите отровляци, както и останалите: Кауфланд, Билла, Лидл и още за каквито се сетите. Ще ям дини от Бразилия, сливи от Италия, домати от Холандия и прочие. И нито едно от тези неща с естествен вкус. И не питаме самолетите колко кислород са опапали докато докарат на баш европейския български, забогатял вече и отвсякъде лъхащ на парвенющина стоки.
  • 18 Коко

    13 3 Отговор
    Тия вериги трябва да се забранят с закон в тях се продава най голямата помия на Европа всичко що е боклук се търгува в тия боклушарници
  • 19 Селянин

    18 5 Отговор
    Вече съм си ремонтирал почти изцяло 2.1/2 етажа наследствена къща, в спокойно село без цигани, 2.4 декара равен двор, имам си и кладенец, двора ми е на 3 асфалтови улички... Цялата е санирана, с баня и тоалетна на всеки етаж, отпред огромен навес 42 кв.м., облицован с ест. камък, 2 климатика, 2 печки на дърва, 2 радиатора, ПВЦ дограма и ПВЦ врати навсякъде и други екстри. Интернета е кофти, ама го има. Отне ни 6-7 години и сума пари, но вече е супер. Бабите ми носят яйца от кокошките им, през една къща правят козе и овче сирене от техни си животни, купувам си домати, краставици и прочее зеленчуци от градините на комшиите, за Коледа един съсед ми отглежда прасе за фризера, ярета и агнета дал господ. Имам 2 квадрата зеленчукова градина - 1 кв. магданоз и 1 кв. копър, останалото са плодни дръвчета, които само се подрязват и пръскат - круши, череши, вишнап, джанки и сливи, ябълки, дюли и мушмула. Наесен събирам 700-800 кг. опадали плодове и ги давам за ракия. Плодова, ама 100% чиста, и от сърце ! :-)) И се махаме от тъпата София, тук много селтак надойде, много нещо, страшна гнусотия.......

    Коментиран от #20

  • 20 гражданин

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Селянин":

    Като измрат бабите със сиренето ще ядеш.друго.Хахааа...
  • 21 Янко

    4 0 Отговор
    А кво става с микро бизнеса ?Нали беше гръбнака на една държава?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ауслендър

    1 3 Отговор
    Шесто - Веригите спомагат за конкуренцията и свободната тръговия, по ниски цени и по рентабилна и ефективна търговия.
    Седмо - От къде на къде ще държите сметка на хора, които си изкарват парите с честен труд, къде си харчат парите?????????
    Точно комунелите са тези, които, нищо не инвестират, а само грабят и изнасят парите в офшрки!
    Типичен пример КТБ! Ако не са веригите умираме от глад и скъпотия, добре, че бяха те, да се научат комундрелите, що е туй промоция, намаление и брошура!