Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 11:11 1 366 1

Атина привлича все повече инвеститори

  • атина-
  • жилища-
  • инвестиция-
  • покупка-
  • наем

При съседите

Атина привлича все повече инвеститори - 1
Снимка: Shutterstock

Бумът на сделки с недвижими имоти с инвестиционна цел в центъра на Атина не затихва. Както местни жители, така и чужденци, продължават да купуват жилища с цел отдаване под наем. Със 60% повече сделки са били сключени през първите осем месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата. Увеличението през разглеждания период на миналата година спрямо същия на 2016-а е бил 18%.

Чуждестранните купувачи се интересуват от покупката на имоти в Атина по различни причини. Но сред основните са ниските цени. С 44% рухнаха стойностите на жилищата в гръцката столица от 2009 г. досега. Нещо повече, по думите на самите купувачи, в някои случаи обезценяването достига 55%-60%, особено ако става дума за имот построен преди повече от 30 години и нуждаещ се от основен ремонт.

Средните наемни нива на нощ в Атина са 50 EUR, по данни на официалната статистика. При това равнището на запълняемост достига 70%. Така на месец собственик може да печели по около 900 EUR. Но към момента средните месечни нива не надвишават 500-600 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маляка

    0 0 Отговор
    Ама там има само 4 дървета.