Last news in Fakti

16 Декември, 2013 20:55 22 856 6

Жилища на символични цени

  • цени-
  • жилища-
  • атина-
  • гърция

Растящият данък „Сгради” в Гърция кара собствениците на жилища да ги продават на безценица. Често притежателите на малки апартаменти в Атина ги оферират на пазара за не повече от 10 000 – 15 000 EUR. През последните няколко години властите в пъти увеличиха данъците върху недвижими имоти. Плановете са от това перо в бюджета през 2014 г. да влязат 3.8 млрд. EUR, което с осем пъти повече в сравнение с 2009 г. Тогава в държавната хазна постъпленията възлизаха на 500 млн. EUR, припомня в свои материал гръцкото издание „Екатемарини”.

През последните месеци броят на офертите за продажба на жилища на много ниски цени рязко се увеличи. Но дори и смешно ниските стойности не могат да привлекат клиенти, като се има предвид високият данък, който новите собственици ще са принудени да плащат. Най-силно предлагане има на двустайни жилища в най-евтините райони на Атина, както и на имоти, разположени на партерни етажи.

Средно срокът за продажба на един апартамент в Атина е около 10 месеца, а разликата между офертната и реалната цена е 20%, сочат данните на анкета проведена от Банката на Гърция преди няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kabin40

    8 1 Отговор
    айде на евтините апартаменти
  • 2 Андрей Николов

    3 2 Отговор
    Ха-ха хаа статията е видяна 12002 пъти...
  • 3 Андрей Николов

    5 1 Отговор
    Българинът не е осбено умен..
  • 4 Юрий Иванов

    6 2 Отговор
    Никога жилище в Атина не е било и няма да бъде по-евтино от подобно в БГ!Откровена демагогия-въпреки раздутите у нас цени!Апропо-по-скоро у нас е възможно срив в този надут сектор!
  • 5 Бай Иван

    7 0 Отговор
    Много приказки и никава информация, някой да разбра колко процента са данъците на имотите в Гърция?А това би следвало да е най важното нали?
  • 6 кондофри иванов

    3 1 Отговор
    Къде са тия апартаменти по 10-15 хиляди евро в Атина. Ало, всяка година ходя там на гости при приятели и знам че в крайните квартали двустайните започват от 200 000 евро. Че то ако е така както пишете ние всички ще се изселим там.