Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 18:45 1 390 7

За 8 млн. лв. ремонтират спецсъда

  • съд-
  • прокуратура-
  • сграда-
  • софия-
  • стамболийски

Нов дом за специализираните съд и прокуратура

Ремонтът на сградата, в която трябва да се настанят специализираните съд и прокуратура, по предварителни изчисления ще възлезе на близо 8 млн. лв. Това е бившата сграда на Софийската техническа гимназия на бул. „Стамболийски“ в София. Цената със сигурност ще е по-висока, тъй като във въпросната обществена поръчка не е включено оборудването. Сградата е прехвърлена от Софийския университет на съдебната власт през 2017 г. Причината висшето учебно заведение да не се възползва от нея е, че там беше предвидено да се обучават студентите по медицина, но те и преподавателите им заплашиха с протест. След това помещенията трябваше да се използват от учениците от гимназията по облекло на бул. „Черни връх". Оказа се, обаче, че за да бъде пълноценна сградата на обучаващите трябва да се построят нови помещения.

От специализираните съд и прокуратура дълго време настояват да им се даде нова сграда и така им беше предоставена тази на бул. „Стамболийски”. В нея ще има 15 съдебни зали, деловодство и гардероб.

От обществената поръчка става ясно, че ще бъде извършен основен ремонт. Ще трябва също така да се направи и система за видеонаблюдение.

Въпросната сграда е строена в периода 1951-1960 гг. и към момента е в лошо състояние. Необходимо е да бъде изграден напълно нов покрив. Течовете през годините са изронили мазилката почти навсякъде. Паркетът също е за подмяна. В част от сградата липсва отопление, а дограмата на прозорците е стара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦДБ

    12 0 Отговор
    съд вместо техникум - мръсници
  • 2 Гост

    9 0 Отговор
    тези милиони за нищо ги нямат....
  • 3 ванката

    2 0 Отговор
    за 8 милиона трябва всяка стая джакузи да има и по една масажистка на всеки съдия и прокурор 24/7 на разположение и по един мерцедес за всички...

    Коментиран от #4

  • 4 Румбата

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ванката":

    Ще има!
  • 5 бббббб

    3 0 Отговор
    Само крадът пари .Там местото не е удобно.Няма паркинг за служебните коли и за личните на съдийте.Нито място за колите с които ще транспортират задържаните.Натоварено движение заради мола ,трамвайните спирки и лудницата от постоянно движещи хора.Значи там ще станат още по-големи задръствания и тапи през деня.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Съдиите лека полека превземат все повече сгради. Само за няколко години освен сградния фонд който имаха им дадоха още бившето ГУСВ, военното НДК, Сега Софийската техн. гимназия сигурно има и други за които незнаем. Това показва, че щатът на съда е раздут до безобразие, а недоверието към системата расте. Какво става?
  • 7 КРИБ

    0 0 Отговор
    Поредното финансиране на гробарите