Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 06:21 5 135 4

Актуализират списъците за собственост

  • наследници-
  • преригистрация-
  • имоти-
  • собственост

Наследници

Актуализират списъците за собственост - 1
Снимка: Shutterstock

В община Кюстендил ще бъде извършена актуализация на списъците за собственост на недвижими имоти. Темата е била обсъдена на среща между кметовете и кметските наместници. Причината е, че повечето от наследниците не извършват смяна на собствеността, което означава, че за пред държавата имотът продължава да се води на починалото лице.

„От 2 години, при починал собственик, издаваните данъчни съобщения от Местни такси и данъци са до наследниците на починалото лице, защото системата им показва, че титулярът е починал. Въпреки това никой не се явява. Затова ни помолиха да си актуализираме списъците и да изпратим наследниците да си пререгистрират имотите”, казва кметът на село Шишковци Климент Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имоти

    1 3 Отговор
    Българи крадци. Имам имоти но данък няма да платя. За сметка на Държавата. Да плащат глупците, бълъците, шматките. Това е нашето мислене, Манталитет. И каквото се сетиш. Знаете ли например само за кофите за буклук колко плащат на запад. Минимум 500евро за година само за буклук. Зная че всичко знаете защото сте мн. отворени Селяндури такива. Българите сте най прости и алчни. Нещастници. Поздрави.
  • 2 Имоти

    0 1 Отговор
    Герб ви виновен БКП ви виновни и всички парти. Не вие сте си виновни Каквото повикал това се обадило.
  • 3 Имоти

    0 2 Отговор
    Българите сте най прости и алчен народ. Затоваи България е на това дереже. Много лошо име имате.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.