Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 19:05 1 499 1

Нисколихвено кредитиране за саниране на студентските общежития

  • саниране-
  • общежития-
  • финансиране-
  • мррб

Финансиране

Нисколихвено кредитиране за саниране на студентските общежития - 1

Сливен и останалите области от Южна България имат достъп до 220 млн. лв. под формата на нисколихвено кредитиране за проекти за развитие и популяризиране на туризма, обновяване на обекти, част от националното и световно културно-историческото наследство, обновяване и развитие на спортната инфраструктура и проекти за енергийна ефективност на студентски общежития и еднофамилни жилищни сгради.

„С финансовите инструменти предлагаме по-добри условия и облекчения като по-ниски лихви, 20-годишен срок за връщане на инвестицията и други. Задължително проектите трябва да генерират приходи, от които да се изплаща инвестицията. Такива могат да се разработват не само от държавни институции и организации, но и от частния сектор, бизнеса и неправителствени организации”, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която откри информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Нисколихвено кредитиране за саниране на студентските общежития

Условията за кандидатстване, допустимите проекти и стъпките, които трябва да се изпълнят за участие в схемата бяха детайлно представени от експерти на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, туризма, културата, Фонд на фондовете и др. Участие в срещата взе и заместник-кметът на Община Сливен Стоян Марков, който съобщи, че общината има готовност да кандидатства с проекти за възстановяване на паметници на културата и изграждане на прилежаща инфраструктура на стойност близо 8 млн. лв.

Нисколихвено кредитиране за саниране на студентските общежития


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 финансист

    2 0 Отговор
    има община,има собственици какви са ти я ниско лихвени кредетирания защо не са като на другите от тук повече ще се открадне.