Last news in Fakti

19 Март, 2012 14:54 5 840 7

До 300 EUR наем за двустаен апартамент

  • наем-
  • жилища-
  • imot.bg
До 300 EUR наем за двустаен апартамент - 1
Снимка: М. Богданова ©

Най-масово търсените не само за покупка, но и за наем жилища са двустайните. Каква сума са склонни да отделят от месечния си бюджет хората, които предпочитат да плащат наем, вместо заем и как се промени картината за една година?

Клиентите, които търсят да наемат двустайно жилище в София за сума до 300 EUR на месец, са 40% от търсещите подобен тип имот. Не се наблюдава изменение спрямо март миналата година. С близо 10% са се увеличили наемателите, които могат да отделят от месечния си бюджет до 200 EUR/мес. за жилище с две стаи, сочи справка в сайта за недвижими имоти imot.bg. През март 2011 г. техният процент е бил 20.72%.

Намалява делът на тези, които могат да заделят месечно до 400 EUR за наем на жилище в столицата – от 22.66% през миналия март на 16.34% през този. Двойно по-малък спрямо март 2011-а е и делът на клиентите, които могат да си позволят да плащат наем над 700 EUR. Техният процент от 5.49% е спаднал на 2.84%, посочват от imot.bg.

Две са основните тенденции, които се наблюдават от началото на кризата. Първата е, че се търсят обзаведени жилища и втората е имотите да нямат централно отопление.


Източник: imot.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепо

    6 1 Отговор
    Абе вие познавате ли парите ?! Това е абсолютно не реално.
  • 2 дсс

    7 1 Отговор
    кви 300 е бе . Сега държа 2 стаен 89 кв. за 300 лева . И го напускам щото намерих същия за 250 лева и до службата в центъра . Не виждате ли ,че всека 2 ра дупка се дава под наем а където няма охрана се нанасят м..густи .Имам колега който не мое да ги изгони вече 2 година и е дигнал ръце.София отиде - м....лски град.

    Коментиран от #7

  • 3 някой

    3 1 Отговор
    Наемите надолу , в тази криза хазитата трябва да си стегнат също колана.И никакви тецове които обират хората. Плащаш си това което си изразходил а не някакви имагинерни единици и общи части.
  • 4 eta

    3 0 Отговор
    Това изобщо не е вярно.Хората нямат пари искат в един апартамент да се натъпчат да живеят по 100 души и да си делят наема.Всички търсят да е 300 ЛЕВА и да е луксозно!Къде са тези с 300 евро?Това беше някога,но не сега.
  • 5 реалист

    1 0 Отговор
    Купих доста добър апартамент(2стаен без тец.) с собствен гараж, охрана в комплекса, и сега ще го обзаведа добре - за да го пусна под наем от 480 лева , ако пробвам с 600 ще стой празен поне 2 години.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Снежана Иванова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дсс":

    Ти познаваш ли пазара, защо пишеш глупости, и не стига, че ти си мислиш, че си вярваш, мислиш, че и другите ти вярват. Може 89 лв. да плащаш, за някоя мизерна дупка, но не в София....., а на село....