Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 21:47 2 681 6

SPA столицата ни с нови тротоари

  • велинград-
  • улици-
  • ремонт

Махат изгнилите дървета

SPA столицата ни с нови тротоари - 1

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев инспектира на място как се извършват ремонтните дейности и полагането на тротоарните настилки по улиците „Владо Черноземски”, „Милеви скали” и „Георги Кирков”, които са част от Проекта за центъра.

В хода на проверката бе повдигнат и въпроса за отсичането на дърветата по ул. „Владо Черноземски”. На място бяха и домоуправителите на трите блока, намиращи се на тази улица. Те категорично заявиха, че в деловодството на общинска администрация са входирали подписка, чрез която искат премахването на старите, изгнили дървета, които с дълбоката си коренова система компрометират тротоарната и асфалтовата настилка и затрудняват преминаването по улицата.

Кметът заяви, че напролет, по всички улици, включени в проекта, ще бъдат засадени декоративни дървета и допълни, че всичко, което прави е в полза на гражданите: „Аз съм ежедневно с хората от квартал „Каменица” и съм запознат с всеки един конкретен проблем, потребност и всяко едно тяхно желание. Наше задължение е да създадем нормална градска среда и удобства на хората, които живеят тук. Всеки може да има директна връзка с мен, дори и на личният ми телефон. Искам хората да се чувстват спокойни и сигурни, че няма да оставя нито една жалба, сигнал, предложение или проблем, без отговор и без да се потърси начин за решаването му.”

Гражданите изразиха задоволството си, като изказаха сърдечната си благодарност към градоначалника: „От дълги години не се е правило толкова много за нашия квартал. Сега като премахнат старите, наклонени и изгнили дървета, като ни санират блоковете и се оправи улицата, която води до Историческия музей, като се освети парка и с над 200 годишната ни църква „Света Троица”, нашата улица ще бъде красива, достойна за SPA столица”.

SPA столицата ни с нови тротоари


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХххL

    6 3 Отговор
    Как още не разбраха у булгарско, че не се слага речна пясък за подложка!
  • 2 Хотелиера

    8 6 Отговор
    Това градче Велинград не предлага нищо от към хотелска част, пълна мизерия!

    Коментиран от #5

  • 3 затвор

    4 3 Отговор
    За СПА столицата - може, за баш столицата - не. Фандъкова в затвора. В килията на Иванчева да си излежи годините!
  • 4 gnida

    6 3 Отговор
    Изгнили дървета , но с дълбока коренова система ? То като магистралите на баце , без основи , с различен асфалт , но много яки !
  • 5 Имигрирал Велинградчанин

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хотелиера":

    Напротив,точно откъм хотелска част,кръчми и няколко нощни заведения предлага,но нищо повече.Но те силно контрастират с някои гледки по улиците.Радвам се ,че кмета се е заел да пооправи малко Каменица,крайно време беше тези павета да се асфалтират и да може да се движиш с повече от 15км/ч.Предния кмет,господин спортен талант,иван лебанов(да с малки букви),успя единствено да открадне едни милиони и не направи абсолютно нищо за града!Дано г-н Коев наистина е заинтересован да пооправи града и намеренията му да не са продиктувани от лична изгода.

    Коментиран от #6

  • 6 Meganoob BG

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Имигрирал Велинградчанин":

    Не бих хранил много надежди. Май ще ви се наложи да си карате колите по тротоарите. Защото улиците поне 2 години ще стоят без асфалт. И не си мисли че просто си съчинявам защото и в нашият град направиха така. 5 години ни се наложи да дишаме прахуляк, по-бетер от Багдад бяхме станали.