Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 14:37 12 240 5

Пулия привлича все повече чужденци

  • пулия-
  • италия-
  • имоти-
  • инвестиции

Средната цена е 1300 EUR/кв.м

Пулия привлича все повече чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

През последните 10 години италианският регион Пулия се превърна в център на внимание за тези, които търсят ваканционен имот. Районът зае второ място сред италианските региони след Тоскана по брой на запитвания от потенциални инвеститори през 2018 г.

Традиционните жилищни имоти в Пулия са разположени по крайбрежието или сред маслинови масиви. Именно от такива имоти най-много се интересуват чужденците, които ги превръщат в хотели или хостели. За последните 10 години подобни имоти повишиха значително цената си. Регионът често се посещава и от знаменитости, които решават да направят сватбеното си тържество там или друго пищно парти.

Средната цена на жилищата в Пулия е 1300 EUR/кв.м. Най-скъпият регион е Бари, а Таранто - най-достъпният, макар че цените могат да варират в широк диапазон, по информация на местни брокери. Ваканционен имот на брега на морето може да се купи и за 150 000 EUR, и 300 000 EUR.

Болшинството от купувачите отдават под наем придобитите имоти за периода, в който не ги ползват. Наемните нива варират от 1500-2000 до 4000 -5000 EUR на седмица.

Преди 10 години италианците, живеещи в северната част на страната, бяха първите, които се заинтересуваха от придобиването на имот в Пулия. Тогава жилище можеше да се купи и за 20 000 EUR. Днес преобладаващата част от купувачите са чужденци от Великобритания, САЩ и Австралия, както и Германия, Франция и други европейски държави.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    2 1 Отговор
    То колко в София... Управляващите да се ориентират да има.
  • 2 dada

    1 1 Отговор
    da da
  • 3 много зле

    4 8 Отговор
    много куца място за живеене!
    който е ходил знае - мръсотията и свинщината са потресаващи !
    гетата у нас са по чисти !
    хората са страшно мързеливи ....
    не се шегувам - вижте през гугъл стрий виу !
  • 4 Ганю Ганев

    8 1 Отговор
    Много си е хубаво даже. Прилича много на Гърция. Червена пръст и много маслини. Има супер-евтини имоти. Проблема е че няма много работа. За пенсионер с хубава пенсия е перфектно място.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.