Last news in Fakti

13 Март, 2019 08:50 2 063 2

Община готова да си плати, за да спаси парк

  • пловдив-
  • парк-
  • парцел-
  • комплекс-
  • жилища

Властите в Пловдив могат да дадат 1.1 млн. лв. за терена

Застрояването на един от пловдивските паркове може и да се размине. Теренът от 16 декара, върху който на 3 март бяха изсечени част от дърветата и премахнати павета, за да се издигне ограда, може да бъде купен обратно от община Пловдив от сегашния му собственик Байрям Солак. Новината съобщи лично кметът Иван Тотев пред журналисти.

Въпросният имот, който се намира в близост до детска градина „Славей”, е бил купен от Солак преди 2 години срещу сумата от 1.1 млн. лв. Именно това е и максималната цена, която общината може да даде, за да си получи парка обратно.

Жителите на квартала дежурят на място денонощно, като са категорични, че няма да позволят до мястото да припарят строители. Те засадиха и 40 фиданки на мястото на изсечените в началото на март дървета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    10 0 Отговор
    Aма разбира се че ще си плати! Празно няма. Мошенниците трябва да си купуват бентлита!
    Сега ще се окаже че не може да купи имота за 1.1 милиона зашото оценката е по-висока и ще кихне 1,5-2 милиона от НАШИТЕ данъци! Защо ? Защото някой е безхаберник или по-лошо - корумпиран гад!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Къде е отишла преди 2 години сумата от 1.1 млн. лв. ??? Най напред от там трябва де се тръгне !!!