Last news in Fakti

20 Март, 2019 10:57 2 938 1

Креативност и практичност в интериора

  • иец-
  • изложение-
  • мебели-
  • интериор-
  • дизайн

Разноцветни стени и фурнир пренареждат дома и офиса от 26 до 30 март

Креативност и практичност в интериора - 1

Креативност и практичност. Това са водещите принципи в обзавеждането на интериора, около които се обединяват участниците в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

От 26 до 30 март Интер Експо Център отваря врати, за да събере на едно място над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна, които ще представят най-новите тенденции при машините и материалите в интериорния дизайн и обзавеждането.

Стените – акцентът, който привлича внимание

И през 2019 г. се запазва тенденцията цялостният дизайн на интериора както при частните домове, така и при офис сградите и хотели да бъде в умерени, некрещящи цветове, които създават усещане за уют и стил. Акцентът пада върху стените, при които творческата свобода е не просто приемлива, а почти задължителна. Тапети за стени и рисунки Walls Beyond, които вдъхновяват със своята разноцветност в различни стилове, позволяват винтидж емоцията да докосне обзавеждането и да го обгърне с ретро нотката, която винаги е на мода.

Усещането за естественост на материалите

Усещането за естественост при материалите, с които е обзаведен интериорът, също е от голямо значение за по-взискателните клиенти. Колекциите Shinnoki, Querkus и Nordus същевременно предразполагат към уют, но позволяват и креативност. Моделите с различен дизайн на дървесината покриват почти всички стилове – от класически до модерен. Благодарение на фино нарязания фурнир изпъкват красотата и естетическите качества на дървото и се подчертава неговия 3D аспект.

Практичността в нови форми

Практичността в дизайна не винаги е скучна! Напротив; стига да е вложен елементът на идейността. Формите, наподобяващи лабиринт при секциите, в последните няколко години са все по-актуални, тъй като са нестандартни, но същевременно предлагат широко вътрешно разпределение с рафтове и делители и освобождават повече място. Секция „Лабиринт“, която се нарежда сред експонатите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ е също и с LED осветление, което осветява фоново, с пуш системи на вратите и е в цветове антрацит и беже, чието преплитане придава изтънчен и елегантен вид.

Материалите – двигател на креативността

За да е грабващ интериорът не е достатъчно само да е вложена творческа мисъл в проектирането му. Трябва и материалите за обзавеждането да са правилно подбрани, тъй като в повечето случаи именно те са двигател на креативността. ТЕХНОМЕБЕЛ е изложението, което среща идеите с реализацията им. Независимо дали става въпрос за фасади, вътрешно обзавеждане или производство на мебели, плоскостите FunderMax се отличават не само със своите неоспорими технически характеристики, но и с възможността да използва цялата цветова гама на живота около нас. Max Compact Resistance² пък е добро решение за лаборатории, изследователски центрове, болници, училища, фотолаборатории, помещения в хранително-вкусова промишленост и фармацевтичната индустрия, където се изисква абсолютна чистота и високоустойчива повърхност.

Посетителите на двете изложения през тази година ще се запознаят с иновациите, които предлагат повече от 450 световни бранда, посочват организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.