Last news in Fakti

14 Май, 2012 11:36 18 532 19

Отварят първия мол за тази година

  • мол-
  • галерия бургас-
  • търговски център-
  • инвестиции

Мол „Галерия Бургас” ще бъде открит официално утре. Това е първият търговски център, който открива врати в България след над едногодишно прекъсване. Една от причините да станем свидетели на прерязване на лентата утре е, фактът, че проектът не беше замразен, заради икономическата криза. Към момента 90% от площите са отдадени под наем. „Галерия Бургас” разполага с 35 000 кв.м чиста отдаваема площ – 52 магазина, хипермаркет с площ 4653 кв.м, 8 заведения с обща площ 534 кв.м и ресторант с площ 921 кв.м. Киното включва 9 зали.

Сред по-известните търговски марки, които ще присъстват в мола, са Carrefour, Cinema city, Zara, H&M, Bershka, Esprit, Deichmann

Инвестицията е на стойност 76 млн. EUR.

В края на годината се очаква в Бургас да бъде открит и втори мол – „Странд Бургас”. Той ще е на три нива с обща отдаваема площ 30 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Стоянов

    4 0 Отговор
    Утре го посещавам задължително :)
  • 2 Станислав

    4 0 Отговор
    ще бъде интересно, дано няма ексцесии утре (:
  • 3 Айгъра

    5 0 Отговор
    Стана нормално един отварят други два едва кретат.
  • 4 Само ЦСКА

    5 0 Отговор
    А нови производства?
  • 5 Гошо

    7 0 Отговор
    В Стара Загора galeriata е пуста вече, в началото голяма навалица и ся паметник
  • 6 burgas

    2 0 Отговор
    тоя странд бургас дето ще е ще е 3-ти мол. първия е BURGAS PLAZA втория ся ще е Мол Галерия и трити ще е Странд-а, а не втори!!
  • 7 бургас

    1 0 Отговор
    ТРЕТИ*
  • 8 Каспичан

    3 1 Отговор
    Поне името е подходящо - "Галерия" - с тази икономика и откриване на молове вместо предприятия, скоро ще се влиза само за разглеждане!
  • 9 Цветелина Ташева

    2 2 Отговор
    Golqma novina nqma shto ,xorata gladuvat ,a te ni zanimavat koi kade shte otvarq molove
  • 10 bubblehead

    1 1 Отговор
    Само ЦСКА , не си ли чул че Лукоил ще инвестират 1.5 милиарда евро в нови инсталации в Нефтозавода!? Тия 1.5 милиарда са като да построят още един Нефтозавод до тоя първия... А в първия завод средната заплата е към 1500 лева , а верoятно както се движат нещата във втория когато го построят ще е 2500 ... Чакайте катасрофата и ще я дочакате! ха-ха-ха!
  • 11 Jack Western

    1 0 Отговор
    Нищо подобно Балоне, най-вероятно става въпрос за счетоводни трикове с цел намаляване плащането на данъци. Истински производства у нас се откриват малко, те са като правило нискотехнологични, с ниска добавена стойност и/или минимален персонал. Пък и честно казано слаба е връзката между доволното грухтене на чуждестранен инвеститор и благоденствието на хората. Няма я връзката - дебелия данък,който да помогне това богатство да се разпредели по нормален начин. Монополи и мафия не създават богатство за хората, само грабят.
  • 12 bubblehead

    1 1 Отговор
    Джак абсолютно не си в час и не се объркват дори джаковците у нас да сте мнозизнтво и да ти пригласят от всички страни.... Руснаците са се оглеждали да направят една рафинерия още на Балканите за дълбочино обработване на нефта, защото в района има само стари технологични мощности ( включително и завода в Бургас) и развиващи се икономики с растящо търсене и като се огледали огледали не видели по-добре сложена икономика от нашата , толкова е просто. Те държат рафинерии и в Румъния и в Гъррция , но тъй двете държави не ги бива. За Гърция си чувал нали , а румънците си увеличиха заплатите ударно при влизането в ЕС, но оттогава буксуват ... българската икономика засмуква бизнес от Румъния и Гърция и избора на руснаците е бил лесен... Нищо по-конкурентно от бългасрката икономика няма и не само на Балканите ... с най-ниските заплати и най- никси данъци и въртешни цени . Никакви счетоводни трикове няма , нито под вола теле има, ами има развиваща се икономика ( до колкото е възможно като всички наоколо са в криза и без вътрешното търсене... ) а че има на къде да се развива е истина има.
  • 13 МАНАФА

    2 0 Отговор
    Честито на софиянци....хихихи,с новата магистрала ще пазаруват спокойно и комфортно.......хихихи.....е.ати т...ка.
  • 14 Plimp

    2 0 Отговор
    сопол Галерия, държавата на продавачите, сервитьорите и т.н., затриха тежка и лека индустрия обаче МОЛ-ове имаме, ще ядем МОЛ-ове :Х
  • 15 kkk

    2 0 Отговор
    До номер 12 бубблехед- човек,ти да нямаш температура? Огледай се около теб,излез от София и пак се огледай. Какви глупости бълнуваш? Не виждаш ли ,че хората обедняват все повече и повече? Потреблението спада всеки месец. Магазините за дрехи и обувки втора употреба са пълни с хора и опашки даже има. Не се излагай
  • 16 балтията

    6 0 Отговор
    утре си слагам колана,гела и потника и отивам на мол!!!Нали трябва да сме модерни..!!! :)
  • 17 фсдф

    3 1 Отговор
    гошо, в Стара Загора е пуста Галерията щото няма хора и пари. Бургас е един от трите развиващи се града в България и няма да е така. А и след като в града има само едно кино до сега познай дали няма да се посещава дори само заради кината вътре
  • 18 Радо

    5 0 Отговор
    Мол ще откриват, няма БИБЛИОТЕКА да открият я............., прост народ проста държава!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Рандеман

    2 0 Отговор
    Всяко чудо е за три дни.После народа изтрезнява.