Last news in Fakti

18 Май, 2012 14:08 3 257 7

Лукс имотите държат нива отпреди кризата

  • лукс-
  • имот-
  • сащ-
  • манхатън

В редица райони на Ню Йорк цените на жилищните имоти рязко спаднаха, но в същото време тези на луксозните апартаменти и къщи или отчетоха минимално поевтиняване, или останаха на нивата преди началото на кризата. Типичен пример за това е Манхатън. През април наемните нива са се повишили с 3% спрямо същия месец на миналата година. Средната стойност на наемите там е 3400 USD на месец. Малко по-високи са наемите при апартаментите ново строителство. Едностаен се отдава под аренда срещу 3900 USD, а тристаен – 9000 USD.
През следващите месеци наемните нива ще растат, а предлагането ще намалява, прогнозират анализатори. Към момента делът на свободните жилища е 1.16%. За сравнение през април 2012 г. този показател е бил 1.25%.
На наемния пазар на жилищата в САЩ като цяло се отчита лек ръст. При покупко-продажбите обаче спадът продължава. За година се отчита поевтиняване от 4.5%. Пазарът достигна най-ниските си нива от 10 години насам, което е и причина за засиления интерес от страна на чуждестранни клиенти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    2 4 Отговор
    Едностаен се отдава под аренда срещу 3900 USD, а тристаен – 9000 USD.
    -------------------------------------------------------------------------------

    Другари наем или заем!? За цените някой да не е останал наясно? Иронията изключена. Aко на някои наемите му изглеждат високи то реалноста е че цените са невъзможни и в такива градове да купиш просто не е опция и остава да си щастлив със наема си като наши вежди. Разликата на наши вежди с нюоиркчани? Наши вежди щастливо плащат 200 евро наем и не искат да чуят за 250 евро заем докато в Ню Йорк нормални хора са принудени да плащат ненормален наем от $4000 .... Само ако наши вежди знаеха за къде сме тръгнали и дори да не стигнем чак до там само ей така леко да се завъртим поне .... мале , всичкия наемателски патос щеше да изчезне като ланшния сняг. ха-ха-ха!
  • 2 leakyhead

    4 1 Отговор
    Хахаха, според колегата всички нормални хора там живеят в Ню Йорк и всички накуп в Манхатън... Ирония драги зрители, точно там не живеят нормални и случайни хора... Да не говорим, че в щатите е нормално да живееш цял живот под наем и тоя нашенски манталитет да се стискаш цял живот за да изплащаш 30 години едностаен, като със същата вноска към банката можеш да живееш в тристаен, не я разбират, и в Германия не я разбират, и в много други страни това е нещо непонятно и алогично.
    Ама нейсе, някои тука са се набълбукали с имоти отпреди кризисните времена и сега се опитват бодряшки да ни покажат как скоро всеки нашенец ще плаща наем като в Манхатън и ще жалее, че не си е купил имот навреме по 1000 евро квадрата. Споко, в България може и да сме стигнали дъното, ама още копаме... Ама то май и дъното не се вижда още...
  • 3 bubblehead

    2 2 Отговор
    Номер 2 , само емоции мой човек. Инак признавам си, аз се набутвах на няколко пъти с имоти в България в периода преди 2003 и после през 2011 пак, това май "след балона" ще се води след някоя и друга година ... ха-ха-ха! А цифрите горе как ще коментираш? Колко е евтино в Ню Йорк. Относително евтино-скъпо, като за местните доходи? Ето заповядай трибуната е ваша... Излиза че според твоите емоции е по-добър избор да се живее под наем в Ню Йорк. И това защо , какво говори за цените там? Аз знам за добрия избот да живеш под наем, знам. Например по моя край в Лос Анжелос окръг от 10 милиона население над 50% си живее под наем, чудесен избор - плащат по $1500 наем вместо да купуват къщи по $500К ... и това защото в София е много скъпо!? Мда, ще живете под наем и тук и там с тоя акъл, няма начин... ха-ха-ха!
  • 4 Олеле-мале

    2 0 Отговор
    "България в периода преди 2003 и после през 2011 пак" - абе що ми се струва, че четох някъде 2010? Запиши си някъде какво лъжеш та да повтаряш същата лъжа, така съвсем ти лъсна г..а....
  • 5 Балона полудява

    1 1 Отговор
    Големия инвеститор Балончо отново е на първа линия и обяснява колко е на далавера да купиш БГ коптор на 5 кратно надута цена .
    Вече прави сравнения и с Манхатън.Но както забелязваме взе да обърква лъжите си.Веднъж купувал през 2010-та друг път през 2011-та. Интересна е и тази негова мания да коментира под всяка статия и да агитира към купуване.
    Щом си си инвестирал парите живей си живота и печели . Защо се напъваш да доказваш колко било добре да купуваш на балонени цени. Явно се опитваш да убедиш себе си че не си се набутал.
    НО СИ СЕ НАБУТАЛ. Свикни с тази мисъл и я приеми спокойно без да обвиняваш някакви вежди за своята глупост.
  • 6 bubblehead

    1 1 Отговор
    Интересна е и тази негова мания да коментира под всяка статия и да агитира към купуване.
    ----------------------------------------------------------------

    Другари, нищо не сте разбрали ... аз отдавна вече не разчитам да ми купите коптора напротив агитирам ви да продавате, продавайте всичко , пукнат коптор да не ви остане щото цените има още да падат.... ха-ха-ха! Аз всъшност нямам никаква надежда за наши вежди да купят нещо, отчаян съм, но ако мога да убедя руснаците да купуват, тия ми изглеждат по тъповати и не са наясно колко има да падат цените у нас ... ама те па си знаят и без да ги убеждавам... ба-ха-ха! Начи, другари, толкоз глупост у нас си заслужава съдбата на рентъри . Инак сте прави за 2010 защо явно добре ме четете от край до край и си записвате ... ха-ха-ха! Наистина не беше 2011, беше 2010 когато купих последния си коптор. Виноват, печатна грешка. Сега, рахатясахте ли? А цените през 2010 бяха с 5% по-високи от 2011... макар и това да не съм сигхурен, защо то тогава поне имаше какво да купиш и копторите бяха някак по хубавки... като сега е, "О, толкова по-евтино!" ама няма какво да купиш, няма ги ония хубавите коптори.... Ех, какви коптори имаше едно време!!! А сега само едни грозни, грозни и по скаип и без скаип да ги гледаш, а скоро и през крив макарон.... ба-ха-ха! Ха, честито другари!
  • 7 ха ха ха

    2 1 Отговор
    Приятно чакане на руснаците.
    Но печатната грешка ти е най малкия проблем , скоро ще разбереш и за основната си грешка велики инвеститоре.