Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 16:15 2 337 4

Как бързо да продадете имот след Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • жилища-
  • цени

Едва 0.2% поскъпване при жилищата

Как бързо да продадете имот след Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Едва с 0.2% са поскъпнали жилищата във Великобритания през септември тази година в сравнение със същия период на миналата. „Новината е особено тревожна за собствениците на имоти, които искат да ги продадат”, коментират анализатори. Според тях, ако се стигне до „твърд” Брекзит, то цените на жилищата ще се сринат, като най-голям спад се очаква в Лондон.

И все пак как да продадете бързо имота си в тази сложна ситуация? „На първо място съветвам собствениците да инвестират в подобряване на интериора, за да привлекат колкото се може повече внимание. Боядисайте стените в бяло. По този начин купувачите ще могат по-лесно да визуализират как да подредят мебелите по свои вкус”, казва интериорният дизайнер Люси Аскю.

Добре е да няма лични вещи по време на огледа, като например семейни снимки. „Подобни вещи са важни за собственика, но не и за купувача, който иска на спокойствие да си представи как ще изглежда имота му”, допълва тя. И не на последно място наемете професионална фирма за почистване на дома. Той трябва да блести от чистота, когато на оглед ще идват потенциални купувачи. Те стават все по-претенциозни и затова трябва да влязат в един чист дом, където да развихрят фантазията си.

Прогнозно движение на цените на имотите
при Брекзит с и без сделка

Регион При Брекзит без сделка (%) При Брекзит със сделка (%)
Шотландия -6,0 +1,4
Североизток -6,5 +2,0
Северозапад -6,1 +2,1
Северна Ирландия -7,5 +0,6
Йоркшър и Хъмбър -5,7 +2,4
Източен Мидланд -5,4 +1,4
Западен Мидланд -5,8 +0,9
Изток -6,4 +1,7
Уелс -5,4 -1,6
Лондон -7,0 -0,2
Югоизток -6,7 +1,1
Югозапад -5,9 +0,9


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУК

    4 1 Отговор
    Почва се! ПУК! За Бога, братя, не купувайте!
  • 2 11111

    3 0 Отговор
    ТЕЗИ % НА СПАД СА НИЩО
  • 3 Броки

    2 1 Отговор
    Намалявате цените и ще продадете.
  • 4 А пък мисля

    1 0 Отговор
    Да си купя имот в UK