Last news in Fakti

9 Септември, 2019 06:21 15 110 14

Този начин на продажба на имот не работи

  • къща-
  • продажба-
  • великобритания-
  • лотария

Да си купиш лукс имот само за 30 USD

Може ли да придобиете луксозна къща и супермодерна кола само срещу 30 USD? Първият отговор, който бихте дали, би бил отрицателен. В действителност обаче това е реалност. Британско семейство от градчето Рингвуд през 2018 г. разигра томбола. Всеки, който искаше да участва в нея трябваше да си купи билет на стойност 25 паунда, или около 30 USD. Срещу въпросната сума един от участниците печели луксозна къща с уникална архитектура и Aston Martin DB11 V8. Причината имотът да бъде продаден на търг и то с бонус луксозен автомобил е, че в продължение на две години семейството не е успявало да намери купувач.

Архитектурата на къщата е дело на известната строително дизайнерска компания Huf Haus. За въпросния проект, тя печели приза за най-нестандартна архитектура на къща. И това действително е така, тъй като Avon Place, разположена на брега на р. Ейвън, има нестандартна стъклено-стоманена конструкция с отлично вътрешно разпределение. Откритата планировка позволява всички помещения да бъдат със съвременен интериор. Имотът включва 6 спални, няколко бани, дневна, кухня с трапезария и частна кинозала. Също така новият собственик получава и голям гараж и прекрасно оформена SPA зона с излаз на брега на реката, където има обособено барбекю.

Целият процес по намирането на нов собственик чрез лотария завършва с грандиозен скандал. Независимо от значителната инвестиция на средства в реклама и дългата кампания продължила от март до 31 декември 2018 г. от 250 000 броя напечатани билети са били продадени едва 30 000. А това означава, че нито един от участниците в играта няма да получи нито луксозната къща на брега на р. Ейвън, нито спортната кола. Причината за провала са големите разходи по реклама, печатане на билети, юридически услуги. Приходите от продадените билети възлизат на 900 000 USD. От тях обаче за въпросните услуги са похарчени 780 000 USD. Така на практика собствениците, ако реализират своя замисъл ще получат за имота си чисто 120 000 USD, което е изключително малко. Не само собствениците, но и участниците в лотарията са недоволни, тъй като до последно им е било обещавано, че ще спечелят луксозния имот.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАГАРЕ

    24 45 Отговор
    Много гадна къща.Найстина го мисля.

    Коментиран от #2, #8, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СссереМ

    48 7 Отговор
    Щото твоя лисичарник е по хубав нали.
  • 4 Мееси

    19 29 Отговор
    Кота О, на равнището на земята?! Таванът, то и покрив?! Да спиш на течение в хамбар?! Много енергоемка, лятото и зимата! И металът е проводник на топлина и студ. Разчупен фургон . Не, благодаря!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 хахаха

    32 1 Отговор
    Този начин не върши работа за продажба на къща НО върши идеална работа за намиране на балъци този начин по наше му се нарича пирамида

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "Мееси":

    В панелката е къде къде по уютно
  • 7 Чоки

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мееси":

    Панела с винкела на балкона и маджуна е по яко
  • 8 Ргдъдъг

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "МАГАРЕ":

    То гроздето е кисело, казала кума Лиса.
  • 9 Бачо Киро

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Дааам, 780 хиляди за билети и реклама... Дрън дрън... Особено като можеше да е онлайн... Тея седнали на нас да обясняват, как една пирамида не била пирамида 😂😂😂 Балъци обаче винаги има...
  • 10 Da mi qdat

    1 1 Отговор
    Huq sobstwenicite ama da mi dadat po 30 dolara za lotariqta na koleda shte se tetli jrebiq. Sega otiwam pri iurista da mu dam 1 milion za uslugata
  • 11 Hmmm

    13 3 Отговор
    В уж демократичната държава, Великобритания, би следвало тея да приключат в затвора за подвеждане на потребители в особено големи размери..
  • 12 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "МАГАРЕ":

    Каква е тая дума "найстина"? В българския език такава дума няма!
  • 13 Кцкжкжиби

    2 0 Отговор
    Huff house са дървени къщи а не метални бе простации!
  • 14 Кцкжкжиби

    3 0 Отговор
    Huff house са дървени къщи а не метални бе простации!