21 Октомври, 2019 10:29 3 131 5

Най-авторитетните държави

  • държави-
  • авторитет-
  • класация-
  • reputation institute

САЩ и Великобритания будят смесени чувства

Най-авторитетните държави - 1

От 2008 г. Reputation Institute ежегодно провежда изследването World’s Most Reputable Countries. В тазгодишната класация на първите три места са Швеция, Швейцария и Норвегия, а в края ѝ са Ирак, Иран и Пакистан. Над 58 000 души са попитани коя е първата държава, която им идва наум, когато става дума за най-висок БВП и коя от изброените 55 държави им е позната най-малко.

Анализаторите са отчели и независими критерии, сред които степен на развитие на икономиката на съответната държава, привлекателност на околната среда, ефективно държавно управление.

„Репутацията показва, дали хората поддържат една или друга държава. Добрата репутация означава по-висок експорт, повече инвестиции, повече туристи“, казва Жорж Трад, от Reputation Institute.

Швеция за втора поредна година оглавява класацията най-вече благодарение на универсалната здравна система на eco-friendly политика и воденето на политика за равенство между половете. Популяризирането на програмата Sharing Sweden също допринася за това скандинавската държава да е начело на най-авторитетните страни в света. В нея кралството подобрява достъпността на хора в неравностойно положение.

Анкетираните са със смесени чувства спрямо САЩ и Великобритания. Спрямо миналогодишната класация Островът е с две позиции по-назад и вече е на 18-то място най-вече заради Брекзит. Политическата поляризация в САЩ не се харесва на повечето хора, както и все по-националистическата позиция на Белия дом по отношение на имигрантите.

ТОП 10 на най-авторитетните държави в света

държава
1 Швеция
2 Швейцария
3 Норвегия
4 Финландия
5 Нова Зеландия
6 Канада
7 Дания
8 Австралия
9 Холандия
10 Ирландия


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    38 1 Отговор
    България настигна ли Зимбабве?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Chekapera

    14 0 Отговор
    Ще трябват още няколко години.
  • 3 Behemoth

    4 1 Отговор
    Ама не смеят да питат кой е най авторитетния лидер в света....ако не беше лошия матрял и държавата щеше да е като него ....ама го провалят щот той на гости не им е ходил...
  • 4 Pompev

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    Как ве и сме в Евросъюза,начи и в България ше стане така,малко или много
  • 5 782

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    Зимбабве - още не, но но по-някои показатели сме близо. Обаче вече сме 1 позиция над Мозамбик, така, че сме на прав път