Last news in Fakti

27 Юни, 2012 18:10 4 503 4

Гърците разпродават най-хубавите имоти

  • гърция-
  • имоти-
  • разпродажба-
  • криза

Националната банка на Гърция е готова да обяви за продажба най-хубавите недвижими имоти, разположени по крайбрежието, за да тества бързината си за ликвидиране на активи, във връзка с опасността страната да бъде изключена от Евросъюза.

Хотелският комплекс Astir Palace с площ 307 000 кв.м, вече привлече интереса на предприемачи, съобщава Аристотелис Каритинос, мениджър по ипотечно кредитиране. До думите му, Националната банка и Фонда за приватизация, която разполага с дялове в Astir Palace, ще излязат от тази инвестиция в близкия месец. Планът е хотелът и бунгалата към него да бъдат продадени на максимално висока цена.

По информация на Bloomburg, приходите от продажбите на имоти по гръцкото крайбрежие ще отидат за погасяване на дълга на страната, който за последните две години достигна 240 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никифор

    0 0 Отговор
    Купувайте да има, сега е промоцията!
  • 2 надувай балона

    2 0 Отговор
    Разпродажба на имоти............А някой глупаци си мислеха ,че имота бил добра инвестиция в България.Щом гърците разпродават такива апетитни имоти какво ли го чака българския коптор и неговия пишман собсвеник-"инвеститор" .
  • 3 Bossman

    1 0 Отговор
    Който инвестира ще направи една добра инвестиция,защото кризата няма да е вечна и туристите в Гърция ще се върнат.
  • 4 добре се живее в БГ

    1 0 Отговор
    Супер, ще си купим евтини имоти в Гърция. След това мисля да си взема и 5-6 гръкини за по 300-400 лв месечно да ми поливат маслините и да ми наливат Узото.......