Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 06:21 10 935 11

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

  • мебели-
  • интериор-
  • направи си сам

Цените на мебелите безспорно са високи. За някои дори е неоправдано да се дават значителни средства за мебели за вилата. Решението е сами да си ги направите – хем ще бъдат оригинални, хем ще са за „без пари“. Ето и 5 лесни варианта:

1. Палети

Формата им е супер функционална, а и са екологични, като се има предвид, че са направени от дърво. От тях могат да бъдат изработени чудесни масички за верандата, а дори и удобен диван, като е достатъчно само да сложите няколко възглавници, за да придаде удобство и уют.

Палетите могат да се използват и като подови настилки, например в кухнята.

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

2. Щайги

Да, колкото и нестандартно да звучи, тяхната форма, подобна на тази на палетите, е удобна. Ако бъдат разположени на стената, могат да се ползват като шкафове. Могат да послужат и като поставки или ниски масички.

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

3. Автомобилни гуми

Макар и износени, може да им бъде вдъхнат нов живот. Достатъчно е да ги боядисаните и да сложите две една върху друга. Завършвате с овално стъкло и масата на градината е готова. От гумите могат да бъдат изработени и удобни кресла. Оцветени или не те отлично се съчетават с дърво.

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

4. Куфари

Първата ви мисъл при вида на онези стари куфари на баба ви, е да ги изхвърлите. Недейте. С малко повече труд и лак могат да се превърнат в акцент на всяко помещение – дневна, трапезария, хол, като от тях бъдат направени шкафове. Могат да бъдат използвани и като масички.

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

5. Пън

Обикновено, но оригинално, стига да знаете с какво да го съчетаете, а и да не знаете – дървесината сама по себе си придава уют във всяко помещение. Масичка, табуретка, маса с пейки на верандата. Това са само част от нещата, в които може да бъде превърнат един пън. Сред най-оригиналните предложения е маса със столове изработени от бреза.

Тези 5 вида мебели са за „без пари“

Тези 5 вида мебели са за „без пари“


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пън

    45 1 Отговор
    Който има, къща и двор, са идеални и оригинални...!!
  • 2 Ахмето Д

    15 39 Отговор
    Прекрасно! Но само за тези, които желаят да живеят в първобитнообщинния строй.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Байчо

    15 4 Отговор
    Приятна и полезна статия о а кана от глупави коментари.
  • 7 гост

    18 5 Отговор
    Пълна дизайнерска простотия. Пробвай да се облегнеш на брезовите столове ...

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    В моето училище бяха направили стая на открито с такива брезови пейки и столове, за 40мин се търпи, за дома ще си сложиш възглавничка, няма проблем. Палетите са интересни, добре запазени се продават за 3лв бройката от складовете, но просто така натрупани не стой добре и не е функционално, трябва да се преработят, за да стане по-прилично, пак от палети, но орязани, запълнени дупки на места, по-стилно. Инак тези идеи са за вили, селски къщи, но не и за апартамент.
  • 9 Функционален 300 кг леш

    3 2 Отговор
    Оооо, свещена простота, мухъл ме изяде, син ме просветли и я искам се да си подпирам,, сланинтю,,...! Мебелите са супер...!
  • 10 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    хубаво е
    оргинално е
  • 11 Старшината

    4 4 Отговор
    Айде нема нужда къщата ми да прилича на артелен склад.