Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 13:21 5 626 2

Строят къщи за отдаване под наем край Благоевград

  • благоевград-
  • валога-
  • вилно селище-
  • инвестиция-
  • покровник

Селището ще се намира в местността Валого

Собственикът на благоевградския хотел „Корона“ Георги Андонов разширява бизнеса си в посока сезонни къщи за даване под наем на почиващи. Стартът на новото начинание ще е с 8 еднофамилни жилища в местността Валого на благоевградското с. Покровник. Имотът е с площ 12 573 кв.м, има достъп до път и собствен водоем с обем от 40 куб.м и подлежи на процедура по преценяване заради близостта му до защитена зона BG0001022 Орановски пролом – Лешко.

Покровник е най-голямото село в община Благоевград с население над 900 души и е само на 4 км до общинския център, което го прави подходящо за такъв тип строителство, припомня struma.bg. Въпреки това до момента тук не е реализирано нито едно такова инвестиционно намерение. Другият плюс на селото е близостта до Струма и притока ѝ Логодашка река, което го прави подходящо за любителите на риболова.

Извън всички тези географски дадености Покровник стана много популярно и с открития античен град до него, заради който в продължение на години се караха държавни институции и местни жители, организираха се протести, бдения и т. н. В крайна сметка държавата в лицето на АПИ надделя и прекара през средата на разкопките АМ „Струма“, а най-важните находки от тях изрина и премести от другата страна на пътя, оставяйки ги без достъп от страна на хора и коли.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    11 1 Отговор
    Георги Андонов от коя партия е?
  • 2 Гладен брокер

    2 1 Отговор
    Купувайте, че немам сделки!