Last news in Fakti

9 Март, 2020 18:51 5 371 5

Нови договори за саниране

  • ловеч-
  • саниране-
  • договори
Нови договори за саниране - 1

Два нови договора за прилагане на мерки за енергийна ефективност подписа кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Договорите са съответно с фирма „Геоцвет“ ЕООД – Ловеч (подписан на 6 март т.г.), с представителя Александър Александров, и с фирма „Енерджи Ефект“ ЕАД – София (на 9 март) с представители Благовест Ангелов и Кръстина Сергеева Чолакова-Димитрова. Обществената поръчка на първата фирма е с предмет инженеринг - проектиране, извършване на строителни и монтажни работи и осъществяване на авторски надзор по проект „Прилагане па мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3, финансиран по ПО 1 на ОПРР 2014-2020 г., обособена позиция №3 „Многофамилна жилищна сграда в гр, Ловеч с адрес ул. „Оборище" №1. Общата стойност на този договор е 162 331 лв. без ДДС.

Обществената поръчка на втората фирма е също за инженеринг - проектиране, строителни и монтажни работи и осъществяване на авторски надзор по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3", финансиран по ПО 1 на ОПРР 2014-2020 г., обособена позиция № 4 „ Многофамилна жилищна сграда в гр. Ловеч с адрес ул. „Петко Р. Славейков" №7А. Общата стойност на договора е 92 530,23 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на тази дейност е 60 календарни дни за проектиране и 170 календарни дни за СМР за сградата на ул. „Оборище" №1. За втората сграда на ул. „Петко Р. Славейков" №7А сроковете са 45 дни за проектиране и 90 дни за СМР.

Целта на санирането е достигане на по-висок енергиен клас на сградите, да се подобри достъпът на хора с увреждания, ако е необходимо - конструктивно възстановяване и усилване. В крайна сметка се осигурят по-добри условия на живот в многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    25 0 Отговор
    ✅ Самите "майстори" са от боята и санирането е лошо!
  • 2 Търси балами.

    14 2 Отговор
    Поредния капан за наивници.
  • 3 Иво

    4 1 Отговор
    Еднофамилни жилища могат ли да кандидатстват ?
  • 4 гост

    9 2 Отговор
    Гербаджийските кемтове подписват ли подписват, ама на тройни цени. Проектантите ги прибират десетки хиляди за едно куку, нито проверяват сградите, нито заварки, нито конструкция, нищо. Само една шарка слагат и това е. Ако това е проектиране, не мерси. Отиди на Запад да видиш как санират, какво чудо правят със стари сгради. А най-абсурдното е аз и други данъкоплатци да плащаме за ремонтите на хора, които нямат никакво самоучастие.
  • 5 Българин 1

    5 1 Отговор
    Копуване на гласове с държавни пари, а и комисионната паричка си я бива.