Last news in Fakti

7 Април, 2020 19:14 11 192 10

Над 80% избират евтини жилища

  • малайзия-
  • жилища-
  • цени

Средната покупка цена в Малайзия рядко надвишава 117 000 USD

Над 80% избират евтини жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Рисковете от увеличаване на цените на жилищата в Малайзия все повече намалява, тъй като търсенето е съсредоточено на по-евтините имоти под 117 000 USD. За периода януари-септември 2019 г. 83% от сделките са били на стойност до въпросната сума, сочат данните от анализ на банка Bank Negara Malaysia (BNM).

Централната банка на Малайзия отчита, че през третото тримесечие на миналата година се наблюдава умерен ръст в цените на жилищата на фона на стабилно търсене на жилища в долния ценови сегмент. Активността сред купувачите остана стабилна през цялата 2019-а на фона на различни инициативи, сред които освобождаване от гербов данък и отстъпки от страна на строители.

През последното тримесечие на 2019 г. обемът на новопостроените жилища на цена до 70 400 USD спадна, независимо от високото търсене. Спад се отчита и в броя на пуснатите в експлоатация нови жилища, което също може да доведе до ръст на цените. В момента се наблюдава свръхпредлагане на жилища и къщи. Държавата се опитва да разпродаде имотите, като „сваля ценовата летва” за чуждестранни инвеститори по програмата „Златна виза”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    15 1 Отговор
    Кой търси имоти по време на тая криза,то полети няма как ще стигне до там купувача с пари от Запада?
  • 2 Корона

    31 3 Отговор
    Абе, вие съвсем изтрещяхте. Каква Малайзия, какви имоти? Кой го интересува?

    Коментиран от #10

  • 3 Alo

    17 1 Отговор
    От подвеждащи заглавия губите
  • 4 Куро на муро

    19 1 Отговор
    Боли ме дедов за малаизия. Идиотски статии на идиоти драскачи
  • 5 Ох значи

    8 0 Отговор
    Всеки сега пък почна - що ни интересува какво и що с имотите нейде там на мачу пикчу у царевичака. Понеже ми направи впечатление - жената през ден пуска по една такава статийка с поглед на пазара на имоти по света. Що? Щото в момента навсякъде тенденцията е същата - криза и имоти на високи цени няма как
  • 6 siriec

    11 1 Отговор
    Случайно няма ли да пуснете статия как вървят имотите в Сирия? За един приятел питам......

    Коментиран от #7

  • 7 Ново

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "siriec":

    Тези са по неадекватни от радев в авганистан продавать апартамент в центъра на кабул за 1000 $ оглед по всяко време агенцията има ключ оглед. С каска противогаз и застраховка живот
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вуте

    0 0 Отговор
    Ей сега вече ми падна камък от сърцето! Сигурно ще го използват(камъка) за някой нов строеж, в който на зелено ще се включи поредният български политик!
  • 10 Ново

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Корона":

    Многобългари ще заминат там даживеят защото тук цените ще бъдат много по скъпи ще е по изгодно всеки ден да идваш от там с самолет и след работа да се прибираш отколкото да си купиш тук имот