Last news in Fakti

11 Септември, 2012 15:39 3 120 10

Моловете в нова роля

  • мол-
  • търговски център-
  • библиотека

Много на брой молове плюс икономическа криза е равно на трудно оцеляване. Въпросът е каква ще е съдбата на нестандартните сгради. Превръщането им в жилища или офиси е неефективно. Местоположението на повечето от тях е такова, че не са удобни за промишлени помещения или складови бази.

„Нека моловете се превърнат в библиотеки”. Това нестандартно предложение направи европейският комисар Андрула Василиу. Идеята е повече от прекрасна, като се има предвид, че виртуалният свят „погълна” младите и промени напълно ценностната им система.

Дали идеята ще бъде реализирана зависи от собствениците на търговските центрове и от мениджърските им умения, а именно как да спечелят от подобен проект. От реализирането му определено ще има полза, особено на фона на данните, че 75 млн. европейци не разполагат с основни умения за писане и четене. Това, от своя страна, създава проблем при намирането на работа.

В България реализирането на подобна идея би била прекрасна, като се има предвид от една страна – състоянието на сградите, в които се намират библиотеките, и от друга – малкото на брой подобни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasq.vasilena

    5 0 Отговор
    Каква умна идея, но как ще накараме днешните посетители на ''МОЛА'' да ходят там и за книги и четене......!
  • 2 Владимир Йосифов

    4 1 Отговор
    Това не важи за България .
    Тук ще бъдат чалготеки...
  • 3 Йовко Исапов

    2 0 Отговор
    По-скоро трябва да се превърнат в информационни центрове плюс библиотека, разбира се. Търсенето в книги и бавно и много неефективно. Нека вътре да сложат компютри с интернет, както и читални за хората, искащи да почетат на спокойствие.
  • 4 баща

    2 0 Отговор
    Аз предлагам да ги направят на детски градини !!! И без това няма места за децата
  • 5 руснака

    2 0 Отговор
    пълна простотия! а на какво ще преправяме библиотеки, когато и те ще стоят празни? това са сгради за обществено ползване, най-логично да ги преправят в други сгради за обществено ползване: детски градини, училища, университети, медицински заведения! още повече, че българия има остра нужда от нови помещения! да ги изкупят от собствениците, или да си договорят нормални наеми, така че и собствениците да не фалират и на държавата да не й е много тежко
  • 6 пепо

    3 0 Отговор
    Или паркинги!?
  • 7 Аз съм!

    2 0 Отговор
    Да преместят някое министерство !
  • 8 петко

    4 0 Отговор
    когато започнат да слагат малко по нормални наеми.според търсенето и предлагането ще се понапълнят.а държавата не е длъжна да помага на всеки идиот който е решил да поизпере някой друг лев в МОЛ.разбира се може да станат и детски градини и интернет центрове стига да има интерес от хора които да ги наемат.
  • 9 Ильо войвода

    3 0 Отговор
    Планирани са за лазарети по време на предстоящата 3-та св.!
  • 10 АнетО

    0 0 Отговор
    Който си има МОЛ - да му мисли:)