Last news in Fakti

26 Юни, 2020 07:11 6 376 9

Йордански инвеститор строи 800 жилища в Пловдив

  • пловдив-
  • северен-
  • инвеститор-
  • жилища-
  • комплекс

Комплексът ще е върху 20 декара терен в район „Северен”

Устройствените показатели на терена в район "Северен" в близост до р. Марица позволяват огромно жилищно гето с 800  апартамента на 100 000 кв.м РЗП, до 40 метра височина на 20 дка площ. Инвеститор и собственик на терена е небезизвестният бизнесмен от йордански произход Таха Рахман. Нашумял покрай парка зад хотел „Санкт Петербург”, той се готви да реализира най-големия си проект в Пловдив, припомня TrafficNews. Той е закупил парцела през фирмата си „Торос 13”. Теренът между Захарна фабрика и Лекси вече се заравнява, а оказва се, че е въпрос на време да му бъде издадено строително разрешение.

Това се случва на фона на днешното решение в Общинския съвет, което одобри новия ПУП на кварталите „Тодор Каблешков” „Захарна фабрика”.Предложението бе отложено, но днес общинарите приеха новите регулации за двете зони.

Главният архитект Димитър Ахрянов заяви, че проектът е входиран още през 2019 година. Досега обаче той три пъти е бил връщан от Община Пловдив. Вече обаче инвеститорът и проектната са изпълнили всички изисквания и няма основания Община Пловдив да върне проекта. С други думи, въпрос на формалност е той да получи строителното си разрешение.

Наскоро Таха Рахман публикува в профила си проекта, който е гласял за терена зад хотел „Санкт Петербург”. Три сгради от над 15 етажа. Самият проект е приложим и към въпросния терен на бул. „Марица”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съседа

    19 2 Отговор
    Добре, че жилищата поевтиняха, та да могат Руфинка и Смилян да се заселят.
  • 2 Жител

    11 0 Отговор
    Там си разхождам кучето
  • 3 Какво стана?

    23 1 Отговор
    В България всякакви идват да си строят и да ни дерат. Тоя да си строи в неговата страна.

    Коментиран от #9

  • 4 АНОНИм

    30 1 Отговор
    Парка до хотел Санкт Петербург /бивш Ленинград/ в Пловдив също е негов през фирмата на някой си Байрам Солак! Гергов му го продаде! А как Гергов се е сдобил с парка-дълга история? И до хотела ще е същото! Няма да коментирам слуховете за семейния бизнес на Рахман в Близкия Изток! Има компетентни държавни служби - МВР,ДАНС,Прокурори, Съд!
    Качеството на строежите е меко казано долнопробно!

    Коментиран от #5

  • 5 Амииии

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "АНОНИм":

    "А как Гергов се е сдобил с парка-дълга история? " така щеше да е ако ти купуваш, аз купувам. Иначе си много прав, за съжаление.
  • 6 оня с коня

    10 3 Отговор
    Е нали "некои хора" тук упорито твърдят Притеснително че БГ се обезлюдява?Което пък значи че Инвеститора е обречен да си загуби вложените в Строежа пари поради невъзможност за Продажбата на Жилищата.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тролл2

    7 2 Отговор
    Лека полека тия с имотите, ще искат и да ядат.
  • 9 Елементарно Уотсън

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Какво стана?":

    От опит знаем, че в България читав човек не инвестира , защото го чакат на входа и на изхода, Меевските нагаждачи, и ще го обезкостят.Как ще забогатее този без да е крал и лъгал държавата?
    Тук въпроса е на мястото си, ако се запитаме ,кой от Пловдсивските шефове -прокурори го покровителства?
    Апелативна и Окръжна е отговорът,другите са сервитьори.
    На 50%, вече отговора е готов?
    Кой е, на Мешев доносника ,от Пловдивската прокуратура?
    Ето кой го закриля!Той е само един.
    Въпроса е, защо го закриля, заради арабското му име,или минало?
    Или защото ,този йорданец е богат и има пари ?
    Кои "калинки" познава този тъмен субект в Пловдив?
    Да продължаваме ли другари, прокурори-съдии?Или идва отпуска и да преместим задачите от единия крачол в другия.
    Лесна Проверка само за" Бивола".Пилците се броят на есен!