Last news in Fakti

26 Август, 2020 10:41 5 837 4

Минимум 62 000 EUR годишен доход, за отпускането на ипотека

  • франция-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • сума-
  • промяна

Френските банки станаха още по-взискателни

Минимум 62 000 EUR годишен доход, за отпускането на ипотека - 1

Търговските банки във Франция са все по-взискателни към кредитоискателите. Според едни, това е в резултат на икономическата криза, а според други – въведените през декември 2019 г. от властите финансови ограничения, сочи анализ на консултантската компания за ипотечно кредитиране La Centrale de financement.

През първото полугодие на текущата година отпусканата средна сума на ипотечен заем отчита ръст от 9% спрямо същия период на 2019 г. – от 191 008 EUR на 208 297 EUR. Причината е поскъпването на имотите. Другата тенденция е, че банките одобряват кредити за по-добре осигурени домакинства. Средният годишен доход на кредитоискателите се е увеличил със 7500 EUR – от 55 255 EUR на 62 743 EUR, или от 4500 EUR на 5200 EUR на месец. Месечната вноска също бележи ръст от 20%.

„Увеличението се обяснява с влиянието на кризата върху финансовото положение на редица кредитополучатели“, казва Силвен Лафевр, президент на La Centrale de financement. Банките предпочитат клиенти с по-надежден финансов профил и тези, които са в състояние да правят по-голяма месечна вноска. Най-високи месечни вноски правят кредитополучателите от югоизточната част на Франция. Следва регионът Ил дьо Франс.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НаправоДаСпрат

    16 3 Отговор
    Направо да не пускат ток и вода на хора с доход пот 62000 на година. Европейски ценности ... живей на кредит, но ние даже и такъв спираме да ти даваме, за да си още по-послушен.
  • 2 А честито

    7 1 Отговор
    Едно време от Партията следяха "повея на вятъра от Москва" сега след като сме в "по-демократичен съюз", четейки горните редове, сещате ли се какъв ще е "повеят на вятъра" ???
  • 3 къща в Париж

    6 0 Отговор
    По тази логика май само бат Бойко може да тегли кредит във Франция.....ама няма никаква нужда. Щото с тези шкафчета преливащи от злато и евро по 500 , за какво му е ? Кеф ти Барселона , кеф ти Ница , ако щеш дори и Париж ! НАЛИ ?
  • 4 нищо не се е променило

    3 0 Отговор
    В българия хората решиха че кредит е нещо дето се полага на всеки. Без значение дали може да го изплаща.От банките им казаха че са прави. А на хората никои не им намекна даже че това ще ще ги прецака за цял живот. Защо не покажат по телевизията човек дето са го изгонили от домът му.И сега години наред работи или без договор. Или си взема някаква мижава част от заплатата колкото да съществува.А другото директно си заминава към банката. Да кажат тези хора едно мнение. Аз познавам много честни и работливи хора дето им се е случило това. След последния път когато даваха така кредити и цените бяха такива.