Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 13:48 1 276 3

Имотите на църквата са на стойност 8.6 млрд. лв.

  • църква-
  • имоти-
  • стойност-
  • българска православна църква

„Атрактивните имоти по морето, върнати от държавата на църквата, са за милиони. Предстоят да бъдат върнати и други, а многото имоти правят Българската православна църква от духовен стожер на нацията в мениджър. Неговата цел едва ли е грижата за спасението на душите на православните християни. Приоритетът вече е друг - печеливши сделки с недвижимите имоти и тяхното ефективно управление”, казва църковен анализатор.

Според доклад на фондация „Покров Богородичен” стойността на църковните имоти е 8,6 млрд. лв., като се очакват постъпления и от еврофондовете.

още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 1 Отговор
    мафия
  • 2 mustermann

    1 0 Отговор
    Не е мафия. Ако беше мафия, нищо да не останало. Църквата много умело си управлява имотите. И докото държавните потънаха или бяха продадени на безценица, тези на църквата останаха. Това е може би най-кадърната организация, която успя да запази и увеличи имотите си след 10 ноември. Това може само да ни радва. Мафия наричай ония в Парламента.
  • 3 Ана

    0 0 Отговор
    Ако, знаете бихте ли писали ,църквата плаща ли данаци за тези имоти,и какво прави за бедните българи??????