Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 08:00 8 860

Днес започва безплатният курс за брокери на недвижими имоти в Нет Ит

  • брокери-
  • курс-
  • нет ит

Днес започва безплатният курс за брокери на недвижими имоти в Нет Ит - 1

Всяка година в България се реализират над 200 000 сделки за покупко-продажби на недвижима собственост в цялата страна. Възходящият тренд на цените на имотите в последните години и този голям обем сделки създават отличен бизнес климат за агенциите за недвижими имоти. Клиентите им биват таксувани с комисиона в размер между 2% и 3% от стойността на сделката, а комисионна плащат едновременно и продавача и купувача. Да навлезеш на този перспективен пазар обаче далеч не е лесно, а професионалната подготовка за този вид дейност почти липсва в страната.

За да запълнят тази липса, Бизнес академията на Нет Ит създадоха професионално обучение за брокери на недвижими имоти, което е разделено в 2 части. Курсът на обучение трае близо година и завършва с държавен изпит, като успешно завършилите кадри получават държавна диплома за квалификация по професия „Брокер на недвижими имоти“. По този начин преминалите през Бизнес академията се превръщат в правоспособни брокери с право на работа на пазара на недвижима собственост в България и по света.

Днес, 17.11.2020 стартира първото ниво от курса, което е напълно безплатно и цели да въведе желаещите курсисти в света на сделките с недвижими имоти. Обучението се провежда в защитена среда – онлайн. Срещите са на живо и всички участници могат да задават въпроси в реално време. Онези от тях, които желаят да придобият професията „Брокер на недвижими имоти“ ще трябва в края на безплатното ниво да положат изпит, който се заплаща със символична такса. След този изпит, те ще получат сертификат за преминатото обучение до тук, а оценката от него ще служи за кандидатстване за професионалната програма – ниво 2.

Ниво 2 от обучението е много по-задълбочено и продължително и в него на практика се разкриват всички тънкости и специфики на професията.

Участниците учат в малки групи, отново онлайн и преминават през практически насочен учебен план, който ги сблъсква с всички предизвикателства с които ежедневно се справят брокерите от практиката.

Студентите ще изучават градоустройство, особености на различните видове строителство, как да рекламират недвижимите имоти, как да водят преговори, как да отсяват реалните клиенти от „кухите“ и по какъв начин да оформят документацията за всяка сделка.

Ще бъдат разгледани в детайли и законовите положения при които се реализират сделките, как става прехвърлянето на собственост, какви права има върху недвижимата собственост и много други.

Държавният изпит в края на ниво 2 се провежда според разпоредбите на МОН в присъствена форма, в кампуса на академията в София. Той се състои от част теория и част практика, а успешното му полагане гарантира правоспособност като „Брокер на недвижими имоти“.

Ако искате и вие да разберете, дали професията на брокера е вашата нова посока в кариерен план, не пропускайте безплатния курс. Записването за него може да направите тук: https://businessacademy.bg/index.php?q=course&id=137

Ако имате въпроси, можете да се свържете с Бизнес академията на Нет Ит и на национален телефон 070016004.



Свързани новини