Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 08:06 7 231 11

Промениха статута на редица имоти

  • статут-
  • имоти-
  • промяна

 Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Областна администрация - Кърджали получава собствеността върху сгради и терени с отпаднала необходимост за Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в област Кърджали. Единият имот представлява двуетажна сграда с полувкопан сутеренен етаж, с обща площ от 1053,6 кв. м, в село Стремци, а вторият представлява терен с площ от 6680 кв. м на бул. „България" № 105 в гр. Кърджали. С Решение на Министерския съвет се променя статутът на имотите от публична държавна в частна държавна собственост. Планирано е имотите да бъдат предложени за продажба на Агенцията за публичните предприятия и контрол, тъй като са с отпаднала необходимост на МВР.

Съгласно друго решение на правителството имоти - публична държавна собственост стават частна държавна собственост и се предоставят на община Бургас. Те са с обща площ 294 кв. м и се намират в Промишлена зона „Север“. Имотите ще бъдат използвани от общината за реконструкция на ул. „Одрин" от кръстовище „Трапезица" до бул. „Проф. Яким Якимов" и за изграждане на второ пътно платно по в участък с дължина 2,4 км от третокласния път III-9008 „1-9 Бургас - кв. „Долно Езерово". По този начин ще се създаде по-добра инфраструктурата, отговаряща на обществените потребности от местно значение.

Министерският съвет прие също така Решение за даване на съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение - недвижим имот, собственост на Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов" АД, гр. Велико Търново. МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" е лечебно заведение - търговско дружество със смесено държавно и общинско участие в капитала, като правата на държавата се упражняват от министъра на здравеопазването. Обособената част от лечебното заведение, представляваща сграда, не се ползва за дейността на дружеството и е с отпаднала необходимост. Същата генерира разходи, поради което ръководството на болницата е заявило желание за освобождаване чрез продажба. Полученият паричен ресурс ще остане в лечебното заведение и ще се използва съгласно ЗЛЗ и ЗПСК.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    18 0 Отговор
    Нови хоризонти пред управляващите. Ха познайте до края на управлението на ГЕРБ , чия собственост ще са тези терени.

    Коментиран от #5

  • 2 БАЙ Х@Й

    19 1 Отговор
    Знаете ли колко е цената на метър квадратен мокет ? :::: Столичната фирма „Алба Финанс” получи ценен имот в местността „Летището” край Балчик само срещу 2,713 млн. лева. На тази цена са продадени близо 500 хил. кв.м. земя и 11 масивни сгради със специално предназначение на територията на бившето военно летище. Вещите в математиката източници на „Уикенд” са изчислили, че късметлиите от „Алба Финанс” са платили по почти 6 ЛЕВА ЗА КВАДРАТ ЗЕМЯ и сгради, които се намират край Балчик, недалеч от едни от най-посещаваните голф игрища и хотелски комплекси.
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    9 1 Отговор
    Юруш на маслините...
  • 4 Стил

    11 0 Отговор
    Това ли е вече начина за лесното придобиване на правоспособност върху имот от ограничен брой лица които са уж против това да се злоупотребява с така наречените придобивания, заменки и др действия свързани с придобиване на имот
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.