ФАКТИ.БГ

Разпродават раздържавени имоти

Промениха статута на редица имоти

Публикувана: 25 Ноември, 2020 17:56
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 13929
Разпродават раздържавени имоти
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Правителството разреши продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД. Те са ситуирани в с. Баничан, община Гоце Делчев, област Благоевград и с. Мрамор, община Столична, област София. До момента дружеството е собственик и стопанисва недвижимите имоти, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на имотите ще се осъществи на търг, при начални цени, не по- ниски от пазарните стойности, определени от независими оценители.

Министерският съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж върху поземлен имот в землището на село Ягодина. Върху имота с площ 0,400 дка ще бъде изграден стълб за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към него - „Базова станция № 3227“. Правото на строеж се учредява върху поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост. Съоръжението ще се експлоатира от „Цетин България“ ЕАД.

Министерството на правосъдието получава за управление имот - публична държавна собственост за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ - Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - Стара Загора. Имотът е с площ 187,54 кв. м и представлява етаж от сграда, намираща се в гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ № 108. В помещенията службата ще изпълнява досегашната си делова и административна дейност.

Правителството прехвърля безвъзмездно на община Долни чифлик имот - частна държавна собственост, с площ от 4658 кв. м, намиращ се в с. Шкорпиловци, местност „До обора“. Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в селото и е необходим на общината за разширението му.

От публична в частна държавна собственост се променя статутът на имот, който се намира на бул. „25-ти септември“ №84 в Добрич, Промишлена зона „Север“ и включва два етажа от четириетажна административна сграда, заедно с 55% идеални части от общите части на сградата. Към момента имотът не се използва по предназначение, а с обявяването му за частна държавна собственост ще се даде възможност за по-ефективното му управление в бъдеще, чрез осъществяване на разпоредителни действия с него.

Изменя се РМС № 142 от 2009 г. за отнемане на част от имот - публична държавна собственост, от Националния военен университет „Васил Левски” и предоставянето ѝ безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната. С предложения акт Решение № 142 на Министерския съвет от 2009 г. се изменя по следния начин: В точка 1, сгради с № 9, 10 и 42 се заличават. В точка 2, буква „в“ се отменя.

С друго решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост за изграждането на железопътната линия София - Драгоман в участъка гара Волуяк - гара Петърч. Имотите се намират на територията на с. Волуяк, Столична община, а средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Продажници
1 Отговор
продават де що е останало !

Коментиран от #2, #7


Оценка:
-3 +41

2
Този коментар е премахнат от модератор.
Държава в криза
3 Отговор
Държавата е в криза разпродават всичко !!!!

Оценка:
-4 +25

Гост
4 Отговор
Разграбването продължава... Епопея та с напоителни системи тече от 2009 година на сам и още има...

Оценка:
-0 +13

Шуми Марица
5 Отговор
Продават на ДПС по заповед на доган,вижте Баничан къде е и какви минерални избори има там,самото име трябва да ви говори нещо, спомняте ли си когато докараха Царя вие бяхте зомбирани и мразехте СДС ,след това залюбихте протежета та на Меркел, Герб с Боко, на ви сега, дерзайте ,не само че ще си продават, и нас ще разпродават,никога няма да разберете какво ви се случва, защо,ченгетата от ДС,докараха Кобурга и вкараха България в НАТО и Евро съюза?

Оценка:
-1 +12

Баро
6 Отговор
Така ще бъде докато ги търпим да разполагат с държавата като със своя собствена оставка

Оценка:
-0 +8

Ти от тримата от червеното поле
7 Отговор

До коментар #1 от "Продажници":


100% са държавни служители

Оценка:
-0 +3

ДРЕМЕ МИ
8 Отговор
ЛА СОЛ ЛА СИ ДО

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5