8 Декември, 2020 09:21 5 002 3

Пазар, който замръзна

  • испания-
  • цени-
  • жилища

Цените на жилищата в Испания почти без промяна

Пазар, който замръзна - 1
Снимка: Shutterstock

Едва с 1.9% са поскъпнали жилищата от вторичния пазар в Испания през ноември тази година спрямо септември и с 0.4% спрямо ноември 2019 г., сочат данните на специализирания сайт Idealista. Средната цена на квадратен метър е 1770 EUR.

Най-силен ръст на месечна база е отчетен на Балеарските острови. Там предлаганите жилищни имоти са поскъпнали с 1.5%. На второ място е Естремадура – 1.4%,а третото място си разделят Мадрид и Каталуния – 1.2%.

В другия край на класацията е Мурсия, където жилищата са поевтинели с 0.4% през ноември спрямо септември. В Страната на Баските понижението е 0.2%, а в Навара и Валенсия – 0.1%.

Най-скъпи остават имотите на Балеарските острови. Там средната цена на квадратен метър е 3100 EUR. Испанската столица остава на второ място с цена от 2830 EUR. Трета е Страната на Баските – 2660 EUR/кв.м. Най-евтино е в Мурсия – 1040 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    10 1 Отговор
    Недейте така бе хора , имаме имоти в Барселона!
  • 2 Гласоподавател

    18 2 Отговор
    В България имотния балон се спука
  • 3 dobro

    0 0 Отговор
    В БГ сигурно ръстът е 20-30% :)))))))