3 Януари, 2013 13:15 2 367 2

Продажбите в Испания трябва да се увеличат

  • испания-
  • продажби-
  • инвестиция

Последното тримесечие на 2012 г. отчете положителни тенденции на пазара на недвижими имоти в Испания дотолкова, доколкото чуждестранните инвеститори решиха да се възползват от ниските цени и да реализират покупки.

С 20% повече сделки с недвижими имоти са реализирани в Испания през 2012 г. в сравнение с 2011-а, съобщават от консултантската компания Property Wire.

През 2012 г. на пазара доминираха чуждестранните купувачи основно от Белгия, Франция, Норвегия и Швеция. Ръст спрямо предходната година се наблюдава сред холандците и германците.

Особено привлекателна за чужденците през 2012-а е била Марбея, тъй като курорта разполага с много слънчеви дни в годината и е по-топло отколкото на френската или италианската Ривиера. В съчетание с по-ниските цени, районът е по-предпочитан от своите конкурентни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    ще е много мило от стряня на имот.бг да сподели и цените на имотите в Испания, та да могат заблудените български продавачи, които чакат вече пета година някой балък да им купи копторчето да видят , че в Испания цените са по-ниски от българските и ако им е останала капка здрав разум да коригират цените силно надолу...ако искат да продадат де , ако не , да пхродължават да чакат

    Коментиран от #2

  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    kolega poviarvai mi ispancite sa po nagli i ot nashte targovci na imoti.po goliami nagleci ot ispanci i italianci niama.