18 Март, 2021 11:11 6 638 5

Изненадващо възраждане на Острова

  • великобритания-
  • имоти-
  • лукс-
  • търсене-
  • сделки

Пазарът на луксозни имоти в Лондон тръгна нагоре

Изненадващо възраждане на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Купувачите на жилища в луксозните райони на Лондон отчетоха нетипична активност през февруари. Броят на сделките надхвърли този от същия месец на миналата година, сочат данните на анализ на компанията LonRes. Въпреки сложната ситуация във Великобритания, продиктувана от пандемията от коронавируса, се наблюдава ръст от 9% в броя на сключените сделки с такъв тип имоти на годишна база.

„Първите два месеца на 2020 г. бяха далеч от нормалното Активността след изборите предизвика нарастване броя на сделките на първокласните жилищни пазари в Лондон“, казва в доклада си Маркус Диксън, ръководител на научните изследвания в LonRes. „Високите резултати от миналата година (продажбите през февруари 2020 г. са се увеличили с 36% спрямо 2019 г.) правят по-нататъшното увеличаване на активността, което отчитаме тази година, още по-впечатляващо“, добавя той.

Броят на имотите, които се предлагат в най-скъпите райони на британската столицата, е с 19% по-висок от петгодишната средна стойност за февруари. За същия период сделките са се увеличили с 13%.

Активността на луксозния пазар е била най-силна в горната граница на пазара, където продажбите на имоти на стойност над 6.9 млн. USD изпревариха тези от другите ценови категории за периода от декември 2020 г. до края на февруари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 садас

    3 4 Отговор
    Как спряхте при вас заразата бе жълтури мръсни, а в целия останал свят не се спира тая гадост?

    Коментиран от #3

  • 2 Great

    3 4 Отговор
    Нормална държава и такива хора
  • 3 Рошко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "садас":

    Сигурно щот е остров и са уродливи
  • 4 Лъкирдии

    1 1 Отговор
    Брокерски лакърдии. Цените в Лондон са яко надолу, а поляците масово се изнасят защото в Полша птдвна е по-добре, сега и българите вече почнаха да се усещат що са кенеф е там. Периодично се пускат в България платени статии за да се поддържа заблудата на хората , но вече не става толкова лесно, всеки в днешно време може сам да разбере

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.