24 Март, 2021 09:23 3 468 3

Още една държава спира програма за имиграция срещу инвестиция

  • черна гора-
  • златна виза-
  • програма-
  • преустановяване-
  • ес

Черна гора закрива „Златна виза“ на 31 декември 2021 година

Още една държава спира програма за имиграция срещу инвестиция - 1
Снимка: Shutterstock

Инвеститорите решили да получат черногорско гражданство срещу придобиването на имот могат да го направят до края на текущата година. След това програмата „Златна виза“ се закрива, тъй като противоречи на принципите на Европейския съюз.

„Действието на такава програма е в разрез с тенденцията за преразглеждане на действащите на територията на ЕС програми и търпи крити от страна на европейските институции. Аналогични програми също ще бъдат преустановени“ пише в правителствен документ.

До края на текущата година правителството ще вземе решение дали да въведе нова програма за получаване на черногорско гражданство, което не възниква автоматично по рождение и други условия предвидени в закона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня без коня

    6 2 Отговор
    Montenegro не е в ЕС! За какво става дума?

    Коментиран от #2

  • 2 Си ган

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оня без коня":

    Явно подготвят законодателството си..искат да са част от ЕС.
  • 3 Мнение

    3 1 Отговор
    Ми те "инвеститорите" ако са мюмюн и хазар така ще е. Като вашките са: една ходи, сто води. Бая нагарча от такива инвеститори. Явно там политиците са национално отговорни хора, за разлика от наЩе.