Last news in Fakti

14 Януари, 2013 19:50 1 799 2

Спряха два строежа в Иракли

  • иракли-
  • строежи-
  • нарушения-
  • мррб-
  • проверка

Министерството на регионалното развитие и благоустройство спря строежа в местността „Кладери” в Иракли. Това стана след като днес служители на министерството са извършили проверка на място, която е установила нарушение на условията на влязло в сила решение по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Установено е, че в единия от имотите се строят 14 къщи и 3 склада, а не 12 еднофамилни къщи с басейн и плажен бар, както е посочено в документите по ОВОС.

В друг имот, обект на проверка, е установено строителството на комплекс от 14 къщи, SPA център, басейн и ресторант. По документи обаче там е трябвало да се изградят 8 къщи, резиденция от 8 стаи и 6 апартамента с подземен гараж, ресторант, механа, басейн и плажен бар.

Съставените два констативни акта днес, могат да бъдат обжалвани в 7-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonymous.

    2 1 Отговор
    Всички документи,които са необходими за законно строителство са
    на лице!................значи 2,3 къщи повече правят страхотно нарушение по ОВОС !..........много ще ни рисуват като таолетна на
    арката в Брюксел!
  • 2 диан

    1 0 Отговор
    еее както са го написали
    ще помисли човек че правят нещо
    ами напишете
    от 200 строежа спряха 2 и то замалко