Last news in Fakti

15 Януари, 2013 16:35 2 179 3

Глобиха с 10 000 лв. главния архитект на Несебър

  • иракли-
  • строителство-
  • проверка-
  • мррб

Строителството на двата комплекса в местността „Иракли”, които вчера бяха спрени, след проверка от страна на служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в съответствие с одобрените проекти. Последните обаче не съответстват с условията по Решението за оценка въздействието върху околната среда, уточняват от МРРБ. Именно това е и причината за спиране на строителните работи.

За нарушенията при издаване на разрешението за строеж ще бъдат образувани две административнонаказателни производства срещу главния архитект на община Несебър. Размерът на имуществената санкция на консултанта е 50 000 лв., а за главния архитект ще бъдат наложени две санкции от по 5000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    1 0 Отговор
    Гл. арх. сигурно е лапнал поне 50 бона за да подпише, те сега го глобяват с 10 000.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Вальо Димов (главния архитект) е милионер от рушвети, десет бона са му дневните пари... щипват го по ушето, леко...
  • 3 Калигула

    0 0 Отговор
    В нормалните държави не се глобява когато си корумпиран и нарушаваш държавни разпоредби! За подобни неща се уволнява !