Last news in Fakti

27 Май, 2021 10:37 2 670 4

Мащабни съкращения в Европейската комисия

  • брюксел-
  • ек-
  • европейска комисия-
  • офис-
  • съкращаване-
  • екология

Освобождава половината от офисите си в Брюксел

Мащабни съкращения в Европейската комисия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

До 2030 г. Европейската комисия (ЕК) ще затвори 50% от офис сградите си в Брюксел. До 10 години в столицата си ЕК ще има едва 25 сгради. Основната цел на мащабната реорганизация е ведомството да стане „по-зелено“, чрез намаляване на емисиите си. Целта ѝ е също така да се превърне в „по-дигитална“ като нарасне броят на служителите, които да работят от дома си и след края на пандемията.

"Kaĸтo вcичĸи ocтaнaли пyблични и чacтни opгaнизaции, тъpcим нaй-добрия бaлaнc мeждy paбoтaтa в oфиca и oт ĸъщи в дългocpoчeн плaн ... тoвa e нoвoтo нopмaлнo. Πpoвeдoxмe пpoyчвaния и нaд 90% oт cлyжитeлитe пoдĸpeпят възмoжнocттa двa или тpи дни oт ceдмицaтa дa paбoтят oтдaлeчeнo“, обясняват от ЕК.

Въпреки, че затваря половината от офисите си, общата офисна площ се намалее едва с 25% - от 780 000 кв.м до 580 000 кв.м. Централизацията ще доведе до преместване на някои отдели в нови сгради, като най-вероятно е те да бъдат пренасочени към северните части на Брюксел. Тази част на града е считана за най-големите провали в градското планиране. През 60-те и 70-те годни на миналия век е разрушена жилищната зона с идеята да бъде построен бизнес квартал. Сградите биват построени, но не и запълнени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    23 4 Отговор
    А в България кога започват съкращения на ордите държавни служители- калинки, чантаджии и хлебарки?

    Коментиран от #2

  • 2 джингиби

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    не видях да пише за съкращения на хора, а намаляване на сградите и работа от къщи, как ще си позволят тази брюкселска бюрократщина да се намали, не ми се вярва, иначе и парите отпускани им трябва да намалят...
  • 3 Да се

    3 0 Отговор
    съкратят излишните служители.Много харчи ЕС,а работата му е много мудна,докато свършат нещо полезно за европейците.Липсват капацитети-лидери.Тия ,дето са сега много бавно реагират на проблемите на европейците.Капацитетът им е съмнителен.
  • 4 ЛОШО

    0 0 Отговор
    ДА АМА ОТ ВКЪЩИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ , СТАВА КОФТИ !