Last news in Fakti

14 Юни, 2021 15:08 2 039 3

Съдбата на големите инфраструктурни проекти

  • пловдив-
  • проекти-
  • етап-
  • развитие

2021-ва е ключова за Пловдив

Съдбата на големите инфраструктурни проекти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Няколко големи проекта трябва да започна, продължат и финализират през текущата година във втория по големина град. На какъв етап са те?

На 12 юни е подписан договор и е изпратено възлагателно писмо до избрания изпълнител да започне да проектирането за реконструкция на ул. „Даме Груев“. Срокът е 1 месец, след което вероятно през август ще стартира първият участък“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Друг важен проект – този за водния цикъл, се изпълнява в срок, независимо че работата по него беше спряна за период от 3 месеца заради пандемията. „Много са проблемите, но това е сложна операция в гъст район. Приключени са два подобекта, остава районът около Новотела, който ще е завършен до края на юли. В кв. "Захарна фабрика" има машини, защото започва полагането на последния износващ пласт асфалт. Там остава да се направи и подмяната на 50 метра чугунен водопровод, на ул. "Петър Шилев", уточни кметът.

Сроковете за ремонт на Небет тепе ще бъдат спазени. Очаква се дейностите да започнат всеки момент.

Друг голям проект, който отнема вече години, е този за зоопарка. Документите са все още в съда.

„По отношение на проекта "Модър - Царевец" сме обезпокоени пробивът да не изпревари Южния обходен колектор и предстои оперативка с управителя на ВиК Спартак Николов. Пасарелката ще бъде демонтирана през август-септември“, заяви кметът Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдивчанин

    2 0 Отговор
    Пещерско шосе с шест ленти асфалт, с детелина над жп линията и Копривщица.
    Линиите на Централна гара да са под земята и покрити с бетонни панели от Стоматологичен факултет до Сточна гара - Разпределителна. Така както е Гладстон по пл Централен. Това е по-евтино от предвидения пробив на В Априлов по Централна гара, и свързва Кючук Париж с центъра.
  • 2 така така

    2 1 Отговор
    Какви инфраструктурни проекти?? Здраво Димитров от ГЕРБ краде яко, като за последно!!
  • 3 tato

    1 0 Отговор
    Сега като видят какво ще се случи с имотите в София, ще се замислят