Last news in Fakti

11 Юни, 2021 10:17 2 942 6

Прекратиха концесия на голямо летище

  • пловдив-
  • летище-
  • концесия

Няма кандидати за стопанисване на летище „Пловдив“

Прекратиха концесия на голямо летище - 1
Снимка: БГНЕС

Процедурата по отдаване на концесия на летище „Пловдив“ е временно спряна. Причината е липсата на кандидати да стопанисват аеропорта във втория по големина български град. Предвижда се обявяването на нова, но при условия съобразени с последиците от пандемията с коронавируса, която буквално „срина“ авиационния пазар в цял свят. „Зависи кога ще се събуди авиационния пазар, там е много трудно. През концесионните анализи ще се разработят няколко варианта. Явно сделката не е атрактивна. Ще потърся баланс, но на първо място ще се акцентира върху държавния интерес“, каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. „Това са дълги сделки, не може да се подготви за две седмици, това ще доведе до некачествено произведение“, добави той относно старта на новата процедура по концесия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак не разбрал

    0 4 Отговор
    За ''Графа'' ли става дума ?
  • 2 Деааа идиотите!

    5 0 Отговор
    Турците взеха софийското, защо им е пловдивското?
  • 3 Fen

    6 2 Отговор
    Голямо летище - на три дни по един самолет.
  • 4 Пловдивчанин

    11 0 Отговор
    Пловдив остава в миманса защото е само на 120 км по магистралата до Терминал 2. София умишлено дърпа всичко към себе си. В случая с дъмпингови цени (който не е летял с Ryanair той не знае колко по-евтино е да летиш от София). После плачат че куцо и сакато се изсипвала при тях, сякаш са там да ги гледат колко са убави, а не за парите които се дават на София и си остават в София. Тва не е страна, тва е картелът Меделин.
  • 5 Русенец

    3 0 Отговор
    Да извикат кандидатите за русенското летище. Онази, малоазийска фирма с 2000 лв капитал и големите планове, за голямо, транспортно летище.
  • 6 чекмеджето

    2 0 Отговор
    пловдивски фирми го искаха и бяха класирани /тракия икономическа зона и PIMK/но и рушвета беше много