Last news in Fakti

2 Септември, 2021 09:21 3 840 6

Ипотечната задлъжнялост достигна нов връх

  • сащ-
  • дълг-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • домакинство

Дългът на домакинствата в САЩ достигна рекордните 10.4 млрд. USD

Ипотечната задлъжнялост достигна нов връх - 1
Снимка: Shutterstock

Ипотечният дълг на домакинствата в САЩ се покачи до рекордно високо ниво от 10.4 трлн. USD през второто тримесечие на 2021 г. Основната причина е вълната от рефинансиране. По данни от последния доклад на Федералния резерв на Ню Йорк, ипотечният дълг се е увеличил с 282 млрд. USD за периода от април до юни на текущата година. Това се дължи най-вече на факта, че много домакинства решиха да се възползват от исторически ниските лихви по ипотечните заеми. Това доведе не само до вземане на жилищен кредит, но и до рефинансиране на съществуващ такъв. За пръв път ипотечните заеми надвишиха нивата от 1.2 трлн. USD, като 85% от тази сума идва от кредитори с много добро до отлично кредитно досие. Средният кредитен рейтинг на новопоявилите се ипотеки е 786 (отличен), което показва висок дял на рефинансиране.

Интересното е, че големият обем рефинансиране от първостепенни кредитополучатели също допринесе за исторически ниските проценти на просроченост. Тъй като 97.3% от общия дълг на домакинствата са недължими, настоящата ситуация е в рязък контраст с края на 2009 г., когато само 88% от потребителския дълг не е бил в неплатежоспособност.

Ипотечната задлъжнялост достигна нов връх


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпо соросоидче

    20 1 Отговор
    А нимой да бъде това - те хамериканците ги ринат парите с лопатите и са най-богатите. Това са фалшиви новини и пропаганда от Кремъл и Путин. Приказките че имали 21 трилиона външен дълг и 40 трилиона вътрешен (10.4 само на домакинствата) са инсинуации пускани от противниците на либералната демокрация. Трябва всички такива инсинуации да бъдат изтрити веднага.
  • 2 редник

    12 0 Отговор
    Ах, кога ще ги стигнем американците?...
  • 3 Anonim

    13 0 Отговор
    Скоро и в Европа
  • 4 ПКП Я

    8 0 Отговор
    И нашите строителчета крадливи искат това с банките!
  • 5 Кой разбрал, разбрал........

    6 1 Отговор
    Нищо бе ще се купят още мнооого "ваксини" от УСА и ще закърпят положението за година-две.
  • 6 Гост

    15 0 Отговор
    Там цяла нация живее на кредит. Искат да имат разни, хубави неща, още преди да са ги заслужили.