23 Октомври, 2002 00:00 773 0

Строителните терени в Москва са на привършване

  • града-
  • застрояване
С всяка измината година площите за строеж на жилищни блокове намаляват. Затова общината в руската столица разработва планове за застрояване на по-отдалечени зони на града. За да отворят нови терени за застрояване ще се разрушат много от спрелите работа промишлени предприятия и ще се намали площта на част от жп гарите в чертите на града. Ще бъдат рекултивирани и много от законните и незаконните сметища, което също ще даде възможност за отваряне на нови зони за застрояване.
Столицата на Руската федерация е известна с високите цени на жилищата. Дори в отдалечени от центъра зони гарсониера струва около 30 хил. долара. В по-престижните зони на града панелните жилища се търгуват на цени около 730 дол. за кв. м, а тухлените - към 960 дол. за кв. м. Въпреки високите цени в последно време ръстбележи търсенето на просторни и по-скъпи апартаменти. От началото на годината (в сравнение със същия период на 2001 г.) в един от новите московски квартали “Куркино” продажбите на тристайни жилища са нарастнали с 15 процента, а на петстайни - с 34 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА