Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 09:21 10 258 8

Силно поскъпване на жилищата - Октомври 2021

  • естония-
  • жилища-
  • цени

Основна причина за подобна тенденция в Естония е пандемията от коронавируса

Силно поскъпване на жилищата - Октомври 2021 - 1
Снимка: Shutterstock

През второто тримесечие цените на жилищата в Естония са се увеличили със 16.1% спрямо същия период на 2020 г. и с 2.6% спрямо първото тримесечие на текущата година, сочат данните на Националния статистически институт на страната.

На годишна база поскъпването при жилищата е 14.1%, а при къщите – 21.6%. Специалистите са на мнение, че големият ръст на годишна база е обусловен от слабия пазар в началото на пандемията от коронавируса. През последните месеци се наблюдава ръст и броя сделки с жилища. Силно влияние на пазара оказва и развитието на IT-сектора.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    25 2 Отговор
    А в Гватемала, как са цените? Падат ли? За един приятел питам!
  • 2 мечо

    4 4 Отговор
    а вии саму ривети чи у настъ и скъпу
  • 3 Комшията

    15 1 Отговор
    Ми ко чакате, вадете парите от бурканите и търчете да купувате! Такава е и целта на занятието! Демек, купувайте днес, че утре ще е много скъпо! И стадото се юрва!
    А трябва напротив, да се стиска и да кюти, дорде тарикатите подвият орашки. Търпение трябва и "За Бога, братя, не копувайте"!
  • 4 Гост

    7 4 Отговор
    Вече чакаме 12г.,колко още да чакаме? Той живота си мина.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Тегли кредит и заминавай да го даваш за някоя съборетина, като не ти се чака. Като си припрян и бързаш, като седмак, не се хващай на покер, а си реди черният Петър с дечурлигата.
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Милен4е, а какви са цените след пазарлъка? Нали знаеш, че апартамент и къща не се пазаруват за колкото пише на витрината, като зарзали?
  • 7 КРАДЦИ ДОЛНИ

    2 1 Отговор
    РЕАЛНАТА ЦЕНА НА КВ.М. Е 120 - 150 ЕВРА УЧРЕДЕТЕ СИ ФИРМА И СИ СТРОЙТЕ САМИ ЩОТО МУТРИТЕ СА ДИ УРЕДИЛИ ЗАКОН БЕЗ СТРОИТЕЛНА ФИРМА ДА НЕ МОЖЕТЕ САМИ ДА СИ СТРОИТЕ КЪЩАТА ----- МОЖЕ НО САМО ЗА РОМЕИТЕ !

    Коментиран от #8

  • 8 Палатков

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "КРАДЦИ ДОЛНИ":

    Тъй, тъй, но не сега, че цените на строителните материали мнооого поскъпнаха...