Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Април, 2022 14:21 8 662 13

Украинските бежанци разгорещиха този пазар

  • естония-
  • жилища-
  • наем-
  • бежанци-
  • украйна

Наемите в Талин поскъпнаха с 15%-20% само за месец

Украинските бежанци разгорещиха този пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Търсенето, предизвикано от притока на бежанци от Украйна към Талин и други големи естонски градове, доведе до ръст на наемите при евтините апартаменти с 15-20% само за един месец. „Най-много се е увеличило търсенето на апартаменти в достъпния и средния ценови сегмент. Пазарът на наеми в момента е хиперактивен“, казва Яанус Лаугус, партньор и председател на управителния съвет на Uus Маа агенция за недвижими имоти.

Обикновен тристаен апартамент под наем на цена от 500 EUR на месец привлича 40 заинтересовани лица само за един ден. „Брокерите имат свои собствени контакти и много апартаменти дори не стават публични“, пояснява Лаугус и допълва, че цените на наемите са скочили с 15-20%. Днес наемодателите искат 600 EUR за апартаменти, които преди са отдавани под наем за 500 EUR.

Още новини от Украйна

„Много е трудно да се намери свободен апартамент в прилично състояние за по-малко от 400-500 EUR днес, например в Талин. Увеличението на цените все още не е засегнало апартаментите наети преди идването на бежанците, тъй като пазарът все още не е добре установен. Увеличението на цените също не е повлияло на пазара за наем на много скъпи апартаменти, тъй като търсенето на тях не се е увеличило толкова драстично“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    43 2 Отговор
    Я гле ?! Много богати жертвите на войната бре !!!???
  • 2 Питащ

    25 1 Отговор
    А цените на имотите в Украйна сигурно падат (в евро)?

    Коментиран от #5, #13

  • 3 123

    20 0 Отговор
    В Германия е същата история. Едностаен необзаведен - 500 €, и към тях оше 120 - 150 са допълнителните разходи, без тока.
  • 4 Сали

    40 1 Отговор
    Какви бежанци. Те са икономически имигранти.Но на някой не им увират кратуните.За имигрантите 1200лв. а за работещ 710лв
  • 5 Анонимен

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Питащ":

    Не бе, цените на имотите могат само да растат. Войната дори ги оскъпява още.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В съедните

    25 0 Отговор
    Места им вдигат наемите ние,през две държави,им даваме всичко безплатно ама и им се надупваме оше повече.
  • 8 адв.Кюмюрджиев

    24 2 Отговор
    Бедните украинци от народа ви, стоят все още като заложници на бандеровци по села и градове !
    Тези които напуснаха Украйна са предимно членове на семействата на управляващата върхушка,
    избягали от страната си . . . с куфари пълни с пари и ценности !
    Тази новина от Талин, потвърждава това мое твърдение от началото на войната !
  • 9 чУвал или чувАл

    11 1 Отговор
    И тук идва друг въпрос - нажежила ли е пазара в Барселона , покупката на къща и бутик за мис Бикини Борислава Йовчева ? Питаха даже и Борисов за мнение , ама той се сърди и мръщи. А уж от всичко разбира и знае ! Чудна работа !
  • 10 Стига вече

    21 1 Отговор
    А тук са безплатно на хотели с осигурена храна и много събрани помощи от всякакви НПО-та.Богати, бедни всички на опашката.Облякоха ги и ги обуха за 10 години напред.Елдата свършила и голям проблем.Не ядат банички и мекици.Само здравословни храни.Хвърлят храна, която не им харесва.Да си отиват в Украйна, Зеленски да ги храни.

    Коментиран от #11

  • 11 Атанас

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стига вече":

    Миналата седмица жена ми събрала два сака омалели дрехи на дъщеря ми,изпрани,изгладени,и искала да ги даде за бежанците,не и ги искали, трябвало да са с етикет

    Коментиран от #12

  • 12 един от стадото

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Атанас":

    ние с етиката ли ги купуваме от секъндхенда. Край Варна им направиха за част от тях, в същност реновираха със всичко, стаи, бани, легла, кухни един комплекс. Отидоха, видяха, отказаха..Не бил на морето. Вярно, на 30км е, ама те на плаж ли идват или да спасят кожите
  • 13 3584

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Питащ":

    Медиите съществуват само за да пропангадират, каквото им платят, така се издържат Едни им плащат за политическа манипулация, на други за продажба на стоки като имоти.