20 Октомври, 2021 09:25 5 495 2

Интересна тенденция при съседите

  • гърция-
  • имоти-
  • лукс-
  • инвестиции-
  • чужденци

Завръща се интересът към луксозните имоти в Гърция

Интересна тенденция при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

В южните предградия на Атина и Гръцката Ривиера се наблюдава бум в търсенето на луксозни апартаменти, сочат данните на атинското бюро Berkshire Hathaway HomeServices (BHHS). Тенденцията се разпространява и в други региони на южната ни съседка, традиционно свързани с луксозния сегмент като Колонаки, Филотеи, Палео Психико.

В същото време, търсенето на модерни луксозни къщи отчита явен ръст в райони като Палайо Фалирио, Алимос, Елинико, Врилиссия, Маруси, Халандри, Агиа Параскеви и Холаргос. Основната група купувачи са гърците.

Профилът на купувача е доста разнороден, отчитат от BHHS. Някои купуват много скъпи имоти в южните предградия на Атина и на най-известните гръцки острови. Главно това са инвеститори от САЩ и Близкия Изток. Другата група инвеститори са тези, които искат да получа гръцко гражданство по програмата „Златна виза“. Това основно са граждани на Китай, държави в югоизточна Азия, Близкия Изток, Русия и Турция. Третата група купувачи са основно жители от Северна Европа, Франция, Австрия и Италия. Те купуват основно с цел отдаване под наем.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    20 1 Отговор
    Гърците предимно с това живеят.Имат по няколко имота и ги дават под наем.Повечето се изхранват от наемите.Българи, албанци и румънци им бъхтят по нивите и им пасат кравите.
  • 2 Смех

    1 3 Отговор
    Сезона 2021 беше един месец сигурно са забогатяли много