Last news in Fakti

13 Декември, 2021 21:43 3 579 2

Тези два сегмента движат пазара

  • дубай-
  • оае-
  • expo 2020-
  • имоти-
  • жилища-
  • къщи

Бумът в търсенето на имоти в ОАЕ промени потребностите на купувачите

Тези два сегмента движат пазара - 1
Снимка: Shutterstock

Благодарение на текущите тенденции, включително работата от къщи и ограничаване на обществените прояви, купувачите на имоти в ОАЕ все по-често предпочитат къщи и таунхауси. „Семействата търсят все повече открити пространства под формата на отделни къщи. Достъпността, както и преди, играе важна роля, но все по-често къщите и таунхаусите поскъпват с по-бързи темпове спрямо жилищата“, казва ръководителят на финансовия отдел на Mashreq Bank Сирил Линкольн.

Към момента къщите в Дубай, чийто дизайн е на Automobili Lamborghini, са напълно разпродадени. Като цяло цените на жилищата в емирството са се повишили с 21% от началото на текущата година.

Сред откриването на EXPO 2020 в Дубай на 1 октомври 2021 г. оборите набира секторът на краткосрочното отдаване под наем на жилища разположени в близост до EXPO-то. Какъв обаче ще бъде пазара след април 2022 г.? На този въпрос никой не се наема да отговори днес.

Изложението играе важна роля в позиционирането на ОАЕ като притегателен център за чуждестранните инвеститори. Не е изключително краткосрочните посетители да се превърнат в постоянни жители на емирството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 таунхауси

    1 1 Отговор
    Ти в таунхауси ли живееш? Много си модерна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.