Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 11:11 4 182 4

Отдадоха под наем къща за 2 млн. USD

  • дубай-
  • къща-
  • рекорд-
  • наем

Имотът се намира в дубайския District One

Отдадоха под наем къща за 2 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

През 2021 г. в District One – модерен квартал в Дубай, бяха продадени луксозни вили, пентхауси и земи на рекордни суми. Сделките бяха няколко и всяка една от тях за близо 27 млн. USD. Пазарът обаче стана свидетел и на няколко рекордни сделки в областта на наемите. Сред тях е луксозна къща в същия комплекс, чиято месечна рента е 2 млн. USD.

„Това е една от най-големите сделки на пазара на недвижими имоти в Дубай, откакто той съществува“, казва посредникът от Axe Capital Малик Аман.

District One е мащабен проект на инвеститора MBR City. Към днешна дата вила със 7 спални в района струва почти 30 млн. USD. През изминалата година в района цените на имотите са се увеличили с рекордните 40%-60%.

Значителният ръст се пренася и върху наемния пазар. Вила с 5 спални, която в началото на миналата година се е отдавала под наем срещу 136 000 USD, в края ѝ рентата вече е два-два пъти и половина по-висока.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Питам

    5 2 Отговор
    Само не ми казвайте , че ББ е наел там жилище за някоя от метресите си ! Още повече , че и неговия спонсор Божков се шири там някъде !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 МногоСа

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само Питам":

    Всеки който има проблеми по света се изнася там, защото са защитени от екстрадиция. Та колкото и да тръгнат да се дрънкат разни "бизнесмени" - накрая всички се намират там на 10 минути един от друг и си живеят :)
  • 3 Съдружници

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само Питам":

    Щом божков и борисов имат връзка то Божков е съветник и спонсор на протестите и на радев Шефа на радев спонсор на борисов
  • 4 БОКО МОЖ ДА КУПИ ИНА ТРЕТА

    0 0 Отговор
    От Дубай а ДАГАН ЦЕЛИЯ ДУБАЙ БЕЗЗЗ ПРОБЛЕМ.... ЗА КВИ НАЕМИ ГОВОРИТЕ.