Last news in Fakti

2 Декември, 2021 13:21 3 165 7

Цените скочиха с над 20% от началото на годината

  • дубай-
  • жилища-
  • вили-
  • цени-
  • поскъпване

Богаташите купуват едни от най-скъпите имоти в Дубай

Цените скочиха с над 20% от началото на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Ръст от 21% отчитат анализаторите на пазара на недвижими имоти в Дубай от началото на текущата година. Секторът продължава да се възстановява от пандемията благодарение на ускорена програма за ваксиниране и други правителствени мерки. Средните цени на жилищата се покачиха до 3620 USD/кв.м през октомври, сочат данните на международната консултантска фирма Knight Frank.

„Оживяването на пазара доведе до ръст на чуждестранните инвестиции. Това са предимно богати хора, които придобиват супер скъпи имоти. Продажбите на жилища на стойност над 10 млн. USD сега представляват 7% от общите транзакции в емирството, в сравнение с дългосрочна средна стойност от само 2%“, казва Фейсал Дурани, партньор в Knight Frank.

Пазарът на недвижими имоти в ОАЕ, който се смекчи заради тригодишния спад на цените на петрола, започнал през 2014 г. поради проблеми с доставките и пандемията, се възстановява. Хората се местят в по-големи домове на фона на популяризирането на дистанционната работа и онлайн обучението. Така например, вили в Дубай, проектирани от Automobili Lamborghini, са напълно разпродадени.

Мерките за икономическа подкрепа и правителствените инициативи, като предоставяне на разрешения за пребиваване на пенсионери и хора, които могат да работят дистанционно и разширяването на 10-годишната програма за златни визи, също активизираха купувачите зад граница. Клиенти идват от всички краища на света, включително Монако, Швейцария и Китай.

Подробности. Цените на жилищата обаче все още са с около 29% под пика си от 2014 г. От началото на пандемията през януари 2020 г. цените на вилите отчитат ръст от 14%. Значително поскъпване има в най-скъпите райони на Дубай. Търсенето на жилища е концентрирано в The Palm Jumeirah и Downtown Dubai, а на вили – в Mohammed Bin Rashid City, Dubai Hills и The Palm Jumeirah.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    6 1 Отговор
    Герберастите здраво купуват :))
  • 2 Ганчо Балкански

    6 1 Отговор
    Какво общо има Дубайх с цените на имоптите по принцип?
    Това е един милионерски офшорен рай.
    Гледайте какво става с имотите в европейските градове със средно и под средното ик развитие, за да си правите изводи за нашите градове.
    Например румънските 100+ к жители без Букурещ. Гръцките 50к+ жители далече от морето, Атина и Солун и т.н.
    Щото икономическтие перспективи в 90% от областните ни градове са по-зле от гръцко планинско село без туризъм.

    Коментиран от #6

  • 3 dddd

    4 1 Отговор
    Да им дадем заем от шкафбанк
  • 4 мечо

    1 3 Отговор
    хуратъ копуватъ а вии саму ривети чи ви и скъпу
  • 5 Ventura

    2 0 Отговор
    Ами тъй де. Като навлязат електричките, какво ще правите със петрола!? Сигурно ще го ручете във вид на маргарин!
  • 6 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ганчо Балкански":

    Но пък в гръцкото село без туризъм имотите са по-изгодни от тукашните.

    Коментиран от #7

  • 7 да де

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Димов":

    По-изгодн и са. Напите имоти са надценени и калпави.
    изключая локация 10 точки и качество 10 точки с инфраструктура 10 точки. Ако имаме 10 от 10 от 10 и 3 000 евро на квадрат си струват. Другото само за подаряване става.