Last news in Fakti

3 Декември, 2002 00:00 623 0

Търси се изпълнител на тентовата конструкция, която трябва да покрие Ротондата

  • подлеза-
  • площад-
  • предгаровия-
  • струва-
  • общината-
  • предгаровия площад-
  • тентово вантовата конструкция
Общината не е намерила изпълнител на тентово-вантовата конструкция, която трябва да покрие предгаровия площад. Засега две фирми - австрийска и германска, са проявили интерес към проекта. По предварителни сметки изграждането на конструкцията ще струва между 600 и 800 хил. лв., но сумата може да се окаже и по-голяма, коментираха експерти. Българска фирма досега не е изграждала подобно съоръжение, така че най-вероятно изпълнителят ще е от чужбина.
Поставянето на тентово-вантовата конструкция е част от проекта за ремонт на предгаровия площад на София. Първият етап от него - реконструкцията на подлеза, ще струва 5.8 млн. лв. Предвижда се в подлеза да се оформят седем сектора магазини с общо около 120 търговски обекта. Общината преговаря със сдружението на търговците от подлеза да поемат част от необходимите инвестиции срещу предоставяне на търговска площ впоследствие. В момента върви укрепване на металните колони, като санирането на конструкцията трябва да приключи до 20 декември. Главен изпълнител на тази част от работите е Метални конструкции. Водят се и преговори със собствениците на Деница магазинът да се превърне в търговска улица, която да осъществява връзка с бъдещата международна автогара.
Очаква се ремонтът на предгаровия площад да приключи догодина през май. Заедно с ремонта на подлеза, предгаровия площад, връзката с бул. Данаил Николаев и новата автогара проектът ще струва между 15 и 20 млн. лв., прогнозираха от общината. От тях 7-8 млн. лв. ще е частната инвестиция за автогарата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА