29 Януари, 2022 15:37 2 998 12

Протест срещу концесията на апетитно съоръжение

  • гребна база-
  • пловдив-
  • протест-
  • концесия

Става дума за гребната база в Пловдив

Протест срещу концесията на апетитно съоръжение - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки пловдивчани протестираха срещу отдаването на концесия на Гребната база и изграждането на втори гребен канал. Това инвестиционно намерение на Община Пловдив е записано в годишната програма за управление на общинските имоти. Протестът беше подкрепен и от областния управител Йордан Иванов. За да се провеждат висок клас състезания, на Гребната база е нужен втори тренировъчен канал и необходимостта от подобна инвестиция, за която общината няма необходимите средства, се обсъжда от години в Пловдив, уточнява БНР.

Участниците в днешния протест обаче се обявиха срещу тази идея като според тях ще бъдат изсечени около 150 декара гора, за да се изградят новите съоръжения. Ще бъде ограничен и свободният достъп на пловдивчани до едно от любимите им места за спорт и отдих. „Как е възможно с платен вход да бягаме…Градът ни се презастроява“, коментираха пловдивчани.

От Сдружение „Аз обичам Пловдив“, организатори на протеста, предупредиха , че на мястото на зелените площи се предвижда също изграждането на нови паркинги, вероятно и на хотел и заведения . Против сме срещу всичко това и подготвяме в законовия срок да внесем официални възражения, каза Атанас Бояджиев.

В петицията на сдружението вече са се включили над 3 500 пловдивчани. А областният управител, който дойде, за да се срещне с протестиращите заяви, че застава зад исканията им: „Това е най-нормалното. Кой иска да бъде премахнат белият дроб на Пловдив“

Йордан Иванов ще поиска и среща с общинската администрация , за да се запознае подробно с намеренията за бъдеща концесия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аман от лакомия на всяка цена

    16 0 Отговор
    иска се хубаво решение с лакомите на власт в бг също както е било с евреите
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    добре де ще се метна не във дунаваа а във гребния канал щото не мога повече

    дали е дълбок тоя канал?
  • 3 пловдивчанче

    3 2 Отговор
    Не мисля, че Пловдив е богат град , по-скоро е натоварен с много реклама и в този смисъл - всеки лев е добре дошъл. Неприятното е, че източниците стават все по-малко. Честито на новите пловдивчани...!

    Коментиран от #7

  • 4 Трол2

    13 2 Отговор
    Не пипайте хубавия град, за да не стане като в София
  • 5 Порно

    11 0 Отговор
    При такова поле , да сечеш 150 декара гора е престъпление.

    Коментиран от #11

  • 6 Мдаа

    9 0 Отговор
    Гепирастията е навсякъде и продължава да вилнее. А слабоумният кмет единственото което умее да прави е стиф на пачки, а и още едно умее мн добре да мига като невинна ученичка.
  • 7 Пловдивчанче - гепирастче

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "пловдивчанче":

    Само кинти в очичките, нали. Е, и в ръчичките ви.
  • 8 Наркос

    5 0 Отговор
    "инвестиционно намерение на Община Пловдив" ,
    "за която общината няма необходимите средства" 😂🤦‍♂️

    Коментиран от #10

  • 9 Пловдив е прекрасен град

    6 4 Отговор
    с прекрасни хора, лековерни и наивни. Всеки креслив малоумник протестър може да ги води за носа, като индийски малак. Както и в София и навсякъде в държавата, общественото внимание са окупирали малки терористични групи за политически натиск, които неистово атакуват и стопират всяко добро нещо в града, всяка инвестиция, всяка инициатива, а когато въпреки тях нещо се създаде и изгради започват бясна псуваческа кампания срещу него. Дори гнусните жълтопаветни протестъри в София бледнеят по зловредност пред тия в Майна таун.
  • 10 Това е инвестиция от национално значение

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наркос":

    но терена е общински. Гребният канал Пловдив на е единственото място в България, където могат да се провеждат световни и европейски първенства по гребане и затова е държавата трябва да помогне за изграждането му. За да не загубим конкурентноспособност в сравнение с комшиите и останалите в Европа трябва да се построи нов по-малък, тренировъчен.
  • 11 един от многото

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Порно":

    Какви гори , какви пет лева? Става въпрос за изпосраните храсталаци между гребната и пека Марица. Предния път нямаше гора , а имаше някакви измислени пилета живеещи на това място! Винаги е имало и ще има назадничави хора , Да протестират срещу платените паркинги , но за втория гребен канал нямат грам основание!

    Коментиран от #12

  • 12 4000

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Втория гребен канал е само претекст за да се изгради инфрасруктура за хотелска част и бъдещо урбанизиране.