Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 11:23 10 940 4

Лоша новина за богатите

  • великобритания-
  • златна виза-
  • инвестиции-
  • гражданство

Великобритания обмисля да отмени „Златна виза“

Лоша новина за богатите - 1

Палатата на лордовете във Великобритания призова да бъде отменена инвестиционната програма „Златна виза“. Тя най-често се използва от богата предприемачи, които желаят да се установят със семействата си в страната. Като основен довод за отмяната от Палатата на лордовете заявяват, че програмата може да служи за пране на пари и корупция.

Британската виза – Tier 1, действа от 2008 г. Използва се най-много от богати граждани на Индия, Китай, Русия и други държави за получаване на постоянно британско жителство. Кандидатите трябва да инвестират не по-малко от 2.7 млн. USD в местната икономика. Тези, които получат одобрение получават жителство за период от 5 години. В случай, че сумата надвиши 13.5 млн. USD, след 2 години на жителство, те имат право да кандидатстват за гражданство.

Поправката в закона, която се дискутира от Палатата на лордовете, беше представена от лорд Уилис Солтър. Предложението му е да бъде спряна програмата „Златна виза“ до момента, в който не бъде публикуван отчетен доклад, колко визи са били издадени в периода юни 2008 г.-април 2015 г.

Солтър е обезпокоен от „чуждестранното влияние“ и пожертвованието на политическите партии, както и от „възвръщането на корупцията“ от такива държави, като Русия, Азербайджан и Казахстан. „Индия предизвиква най-малко безпокойство, отколкото Централна Азия“, допълва той.

В момента предложението се обсъжда от комитета, а след това при набиране на достатъчно поддръжници, ще бъде предадено за гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гадно

    15 3 Отговор
    Ха-ха лоша новина за богатите, не ги мислете богатите гледайте си голите за дни ци.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абракадабър

    0 0 Отговор
    Това значи ли , че ако ББ иска да избяга от РОДИНАТА , няма да може да се скрие на ОСТРОВА ? Жалко ! С толкова чекмеджета е апетитен пич !