Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 11:11 2 347 3

Държава се нуждае от 227 000 нови жилища под наем на година

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени-
  • наем-
  • строителство

За 10 години Великобритания е построила едва 574 000 достъпни имоти

Държава се нуждае от 227 000 нови жилища под наем на година - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка година Великобритания има нужда от нови 227 000 жилищни единици за отдаване под наем. Това е в случай, че темповете на търсене запазят сегашните си нива, уточнява в свой материал британското издание Тhе Guаrdіаn. В близките 10 години британският имотен пазар се нуждае от 1.8 млн. нови апартаменти се посочва в анализ на ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния Саріtаl Есоnоmісѕ.

Причината за този ръст в резултат на високото търсене на жилища под наем. То е продиктувано от високите продажбени цени, което кара все повече британци да избират наема пред покупка на имот. От 2.8 млн. през 2007 г. броят на домакинствата, които са наели частни жилища се е увеличил на 4.5 млн. през 2017-та.

През януари тази година наемите на частни жилища са се увеличи с 9.9% спрямо същия месец на 2021-ва, което е най-силен темп в историята на имотния пазар на Острова.

С цел охлаждане на пазара британското правителство предприе редица мерки, включително премахване на данъчните облекчения за наемодателите, които купуват втори или трети имот с цел отдаването му под наем. Анализатори са на мнение, че серията от политически промени е довела до спад от запасите на жилища за отдаване под наем във Великобритания. Предлагането може да спадне с още 500 000 жилищни единици през идните 10 години. Необходимо е да бъдат предприети спешни мерки с цел осигуряването на жилища под наем на достъпни цени.

От Министерството на жилищното строителство уточняват, че от 2010 г. досега държавата е построила над 574 000 достъпни жилища, а инвестицията е на стойност 11.5 млрд. паунда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророкът

    3 2 Отговор
    Осигуряване на свежи доходи за подбрани фирми и кръговете около тях, също и набутване на стадото по тези жилища и опростяването му, създаване на зависимости, липса на самочувствие и стойност на отделния човек. Честито!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така така

    3 0 Отговор
    Защо?? Да ги населяват амуджите ли?